
Αγαπημένο πολλών αυτό το γλυκάκι. Όταν ήμουν μικρή και το έφτιαχνε η γιαγιά μου σήμαινε την αρχή του καλοκαιριού 🌺 πεντανόστιμο και ελαφρύ.
Υλικά
2 συσκευασίες κρέμες αραβοσίτου βανίλια
Γάλα φρέσκο όσο χρειάζεται για τις κρέμες (1320 μλ)
1 συσκευασία ζελέ φρούτων (2 φακελάκια)
Ζάχαρη προαιρετικά για τις κρέμες
2 συσκευασίες περίπου μπισκότα τύπου πτι μπερ (ανάλογα το σκεύος)
Ζάχαρη (προαιρετικά για την παρασκευή του ζελέ)
1 ποτήρι περίπου γάλα 🥛 για να βουτήξουμε τα μπισκότα μας
Οδηγίες μαγειρέματος
1 Ξεκινάμε φτιάχνοντας την κρέμα αραβοσίτου όπως λένε οι οδηγίες. Αφού την φτιάξω την αφήνω λίγο στην άκρη να κρυώσει.
Το Μπισκοτογλυκό των παιδικών μας χρόνων 🤗 φωτογραφία βήματος 1
2 Σε ένα μπολ βάζω το γάλα που θα βουτήξω τα μπισκότα. Παίρνω ένα ευρύχωρο ταπεράκι και ξεκινάω να βουτάω τα μπισκότα βάζοντας τα στο τάπερ το ένα δίπλα στο άλλο. Θα κάνω δύο στρώσεις με τα μπισκότα.
3 Αφού φτιάξω τις δύο στρώσεις ρίχνω από πάνω την κρέμα βανίλιας φροντίζοντας να τη στρώσω ομοιόμορφα. Μετά καλύπτω με μεμβράνη που εφάπτεται με την κρέμα και βάζω το γλυκό στο ψυγείο. Ετοιμάζω το ζελέ.
4 Ετοιμάζω το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο κουτάκι του και το βάζω ψυγείο για να σφίξει λίγο. Μόλις δω ότι αρχίζει να πήζει, το ρίχνω προσεκτικά πάνω στο γλυκό. Βάζω το καπάκι στο τάπερ και αφήνω στο ψυγείο ιδανικά όλο το βράδυ το γλυκάκι μου να παγώσει καλά 😋 Την επόμενη μέρα σερβίρω και απολαμβάνω
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.