Υλικά
Για 24 φτερούγες
24 (ολόκληρες με το πόδι) φτερούγες κότοπουλου
5 κουταλιές της σούπας καπνικστή πάπρικα
5 κουταλιές της σούπας μείγμα μπαχαρικών BBQ
1/2 ποτήρι ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
450 gr σάλτσα Honey n BBQ
1 κουταλιά της σούπας χυμό από λάιμ
Αλάτι
Υλικά για την κρεμώδη σάλτσα:
250 gr κρεμώδης τυρί
4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
2 κουταλιές της σούπας γάλα
Οδηγίες μαγειρέματος
1 Ξεκινήστε κόβοντας τις φτερούγες στις αρθρώσεις. Πλένετε καλά το κρέας, το στεγνώνετε καλά με χαρτοπετσέτα και το τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ.
2 Προσθέστε την καπνιστή πάπρικα, το μείγμα μπαχαρικών μπάρμπεκιου, αλάτι και το χυμό από λάιμ Ανακατέψτε καλά όλα τα υλικά.
3 Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
4 Ξεκινήστε την προετοιμασία της κρεμώδης άσπρης σάλτσας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά 250γρ τυρί κρέμα 250γρ με τη μαγιονέζα και το γάλα. Βάλτε την κρέμα στο ψυγείο μέχρι να ψηθούν οι φτερούγες.
5 Τοποθετήστε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος στο δίσκο του φούρνου και τοποθετήστε επάνω τις φτερούγες. Ψήστε για περίπου 30 λεπτά.
6 Έπειτα από 30 λεπτά βγάζετε τις φτερούγες από το φούρνο και τις τοποθετούμε σ’ ένα βαθύ μπολ. Προσθέστε τη σάλτσα Honey BBQ και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, πάρτε ένα νέο φύλλο ψησίματος και τοποθετήστε εκ νέου τις φτερούγες. Ψήστε για άλλα 5 λεπτά.
7 Σερβίρετε τις φτερούγες μαζί με την κρεμώδης σάλτσα, πασπαλίζοντας τις με το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.
8 Καλή σας Όρεξη!!
πηγή:cookpad.com
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.