ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

COSMOSSPORT

Κοτόπουλο με μοτσαρέλα και μανιτάρια


 Το κοτόπουλο είναι πάντα μια τέλεια ιδέα!

Συστατικά

4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου

15 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

4 κ.σ. βούτυρο

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 φλ. λευκό κρασί

1 ποτήρι ζωμό κότας

200 ml κρέμα γάλακτος

1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα

αλάτι

πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος


Ρίχνεις σε ένα βαθύ τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το βούτυρο

Προσθέτεις τα μανιτάρια, ανακατεύεις με την ξύλινη κουτάλα και τα αφήνεις για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα

Ρίχνεις το κρεμμύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό

Τα ανακατεύεις και τα αφήνεις για 3-4 λεπτά

Αφαιρείς τα μανιτάρια από το τηγάνι, τα τοποθετείς στο ταψί και τα αφήνεις στην άκρη

Βάζεις στο τηγάνι 2 κ.σ. βούτυρο και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά ενώ τα γυρίζεις για να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές

Προσθέτεις το κρασί, το ζωμό και την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι και το αφήνεις να βράσει για 5 περίπου λεπτά

Τοποθετείς το κοτόπουλο στο ταψί και ρίχνεις από πάνω τη μοτσαρέλα

Το ψήνεις για 10 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς και το σερβίρεις ζεστό.

Πηγή: tlife.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια