ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

COSMOSSPORT

Βασιλόπιτα με γεύση μελομακάρονο

Συνταγή για αφράτη βασιλόπιτα κέικ με γεύση μελομακάρονο. Αν δεν σας αρέσει ή έχετε βαρεθεί την κλασική βασιλόπιτα  αξίζει να δοκιμάσετε την πιο αρωματική βασιλόπιτα του Γιώργου Ζωλη.

Υλικά

βουτυρο 1 κούπα (250 γραμμάρια)

Γάλα φρέσκο 2 κούπες (480 ml)

ζαχαρη 2 κούπες (460 γραμμάρια)

μπέικιν πάουντερ 3 κουταλάκια του γλυκού (30 γραμμλαρια)

αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 κούπες (600 γραμμάρια)

αυγα 4 μεγάλα

καρυδια 1 κούπα (100 γραμμάρια) χοντροκομμένο

Για άρωμα

βανίλια 2 κάψουλες

κανελά 2 κουταλάκια του γλυκού

γαρίφαλο 1/2 κουταλάκι του γλυκού

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε τότε το βούτυρο και χτυπάμε για ακόμη 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλο, τη βανίλια και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Έπειτα καθαρίζουμε λίγο τα τοιχώματα του μπολ με μία σπάτουλα. Χτυπάμε για λίγο ακόμα και προσθέτουμε το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σταδιακά, δουλεύοντας το μείγμα παράλληλα.

Πρώτα βάζουμε τις 2 πρώτες κούπες αλεύρι, προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και έπειτα προσθέτουμε άλλες 2 κούπες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις. Χτυπάμε 1 λεπτό το μείγμα να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Καθαρίζουμε λίγο τα τοιχώματα και συνεχίζουμε το χτύπημα για μισό λεπτό ακόμα. Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε 150 γραμμάρια θρυμματισμένα καρύδια. Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί 30αρι και βάζουμε λαδόκολλα στον πάτο και στα πλάγια του ταψιού.

Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το διορθώνουμε με μία σπάτουλα. Βάζουμε στον πάγκο μας μία πετσέτα και χτυπάμε πάνω το μείγμα για να φύγει ο αέρας. Ψήνουμε στις αντιστάσεις, πάνω κάτω, στους 160 βαθμούς Κελσίου για 70 λεπτά. Μετά από 50 λεπτά ελέγχουμε αν ψήθηκε με ένα μαχαίρι. Αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.

Tips

Μπορείτε να βάλετε και ξύσμα από δυο πορτοκάλια.

πηγή:www.daddy-cool.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια