ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

COSMOSSPORT

Σιροπιαστό κέικ με κανταΐφι

 Υλικά

 24 κομμάτια

Για το σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη καστανή

3 ποτήρια νερό

Φλούδα και χυμό από ένα λεμόνι

3-4 γαρύφαλλα

Για το κέικ

5 αυγά

1/2 κούπα ζάχαρη καστανή

200 γρ κανταΐφι

2 κ.σ βούτυρο

1 κούπα αλεύρι γ.ο.χ

1 κούπα λάδι αραβοσίτου +ελαιόλαδο

1 1/2 κούπα καρύδια χονδρόκομενα

1 μπέικιν πάουντερ

1 βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

1 ώρα

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη το νερό τη φλούδα λεμονιού και το γαρύφαλλο σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για 3 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το κανταΐφι που έχουμε ψιλό κόψει πριν και το βούτυρο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε σταδιακά το λάδι και στη συνέχεια μειώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Στο τέλος ρίχνουμε το κανταΐφι τα καρύδια και τη βανίλια και ανακατεύουμε με μαρίζ.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο πυρέξ και το απλώνουμε ομοιόμορφα παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Κόβουμε το γλυκό και μετά περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Διακοσμούμε όπως μας αρέσει. Αφήνουμε να κρυώσει και να απορροφήσει καλά το σιρόπι


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια