ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

COSMOSSPORT

Ντοματόρυζο με πελτέ, λιαστή ντομάτα, ρίγανη



Υλικά

Μερίδες: 4

30 ml ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο

20 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα

1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

80 ml λευκό κρασί

750 ml ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών, καυτό

6 λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, ψιλοκομμένες

½ κουτ. γλυκού ρίγανη

150 γρ. φέτα, μαλακή

30 γρ. βούτυρο

αλάτι, μαύρο πιπέρι

Μία νόστιμη συνταγή, ιδανική για το καθημερινό τραπέζι, αφού φτιάχνετε πολύ γρήγορα

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά για 2΄.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το ρύζι, τον πελτέ, ανακατεύουμε για 2΄ και σβήνουμε με το κρασί. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη μισή ποσότητα από το νερό και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 10΄-12΄ ανακατεύοντας.

Βήμα 3

Μόλις το ρύζι αρχίσει να απορροφά τα υγρά, προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, τις λιαστές ντομάτες, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 4

Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 15΄ ακόμη ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις το ρύζι χυλώσει, φροντίζουμε να έχει αρκετά υγρά, προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, το βούτυρο και αποσύρουμε.

Βήμα 5

Σερβίρουμε με επιπλέον φέτα, ρίγανη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια