ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

COSMOSSPORT

Παγωτό σάντουιτς με γλυκό και σιρόπι φράουλας

Υλικά

500 γρ. κρέμα γάλακτος (κρύα)

1 κουτί γάλα εβαπορέ (κρύο)

1 ποτήρι ζάχαρη

4 βανίλιες

Μπισκότα τύπου πτι-μπερ (για τη βάση και το τελείωμα)

Γλυκό κουταλιού φράουλα ή μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ χειρός το γάλα εβαπορέ με τη μισή ζάχαρη (½ ποτήρι) και 2 βανίλιες μέχρι να αφρατέψει και να αποκτήσει υφή κρέμας. Το αφήνουμε στην άκρη.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη και τις υπόλοιπες 2 βανίλιες μέχρι να γίνει σφιχτή σαντιγί.

Στη συνέχεα ενώνουμε τα δύο μείγματα απαλά με σπάτουλα ή κουτάλα, για να διατηρηθεί ο όγκος του παγωτού.

Στρώνουμε σε ένα ταψάκι ή πυρέξ μία σειρά από μπισκότα. Από πάνω ρίχνουμε τη μισή ποσότητα παγωτού και την απλώνουμε ομοιόμορφα. Προσθέτουμε κουταλιές από γλυκό φράουλα ή μαρμελάδα και τις απλώνουμε απαλά. Καλύπτουμε με την υπόλοιπη κρέμα και τελειώνουμε με μία στρώση μπισκότα από πάνω.

Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 5-6 ώρες ή ιδανικά όλο το βράδυ.

Tips για Τέλειο Αποτέλεσμα

Αν τα μπισκότα σκληραίνουν πολύ στην κατάψυξη, μπορείς να τα βρέξεις ελαφρά με λίγο γάλα πριν τα χρησιμοποιήσεις.

Αν δεν έχεις γλυκό φράουλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μαρμελάδα ή γλυκό του κουταλιού κεράσι, βύσσινο ή ακόμα και ροδάκινο.

Για έξτρα εμφάνιση και γεύση, μπορείς να προσθέσεις και λίγη σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη μέσα στο παγωτό ή επάνω από αυτό.

Κόψε σε κομμάτια πριν το σερβίρισμα και τύλιξέ τα με λαδόκολλα – ιδανικά για παιδικά πάρτι ή για κέρασμα.

 Η συνταγή είναι από την κ. Άννα Γιαννούλη – “Μαγειρεύουμε Με Τρέλα και Κορδέλα!!!”

Πηγή: xrysessyntages.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια