Υλικά
4 άτομα
1 πακέτο μακαρόνια (εδώ βίδες)
1 αγγουράκι
1 ντομάτα χωρίς τους σπόρους
3-4 κ.σ μαγιονέζα
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
1 κομμάτι στήθος κοτόπουλου
1 κ.σ μέλι
1 κ.σ μουστάρδα
Αλάτι - πιπέρι - ρίγανη - ελαιόλαδο
Οδηγίες μαγειρέματος
1 Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
2 Σουρώνουμε τα μακαρόνια, τα βάζουμε σε ένα μπολ και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
3 Κόβουμε το αγγουράκι σε κυβάκια. Το ίδιο κάνουμε και με τη ντομάτα αφού αφαιρέσουμε το εσωτερικό με τους σπόρους.
4 Αφού κρυώσουν τα μακαρόνια, ρίχνουμε τα λαχανικά στο μπολ, τη μαγιονέζα, αλάτι, πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο ακόμη και ανακατεύουμε. (Σε αυτό το σημείο μπορούμε να προσθέσουμε και πάριζα και κασέρι κομμένα σε μικρά κυβάκια.)
5 Για το κοτόπουλο: σε ένα μπολ ρίχνουμε το μέλι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
6 Κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το στήθος και το ρίχνουμε στο μπολ με τη μαρινάδα. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα μαζί με το κοτόπουλο.
7 Σε ταψάκι με λαδόκολλα ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με ό,τι ζουμάκι έχει το μπολ. Κλείνουμε καλά τη λαδόκολλα και ψήνουμε στο φούρνο στους 200°C. Ελέγχουμε στη μισή ώρα το κοτόπουλο και αν έχει ψηθεί, ανοίγουμε τη λαδόκολλα να πάρει χρώμα.
8 Μόλις είναι έτοιμο το κοτόπουλο, σερβίρουμε είτε πλάι από τη σαλάτα είτε μέσα στη σαλάτα με τα μακαρόνια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
9 Καλή απόλαυση!!!
πηγή: cookpad.com/gr
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.