
Είτε νηστεύεις είτε είσαι vegan αυτή η πατατόπιτα είναι η καλύτερη λύση για ένα χορταστικό κολατσιό μέσα στη μέρα ή ακόμη και για τη δουλειά, όταν θες να φας κάτι χορταστικό αλλά όχι κάτι που να σε βαρύνει! Είναι από τις αγαπημένες μου πίτες διότι είναι πολύ αρωματική και τραγανή, ενώ οι πατάτες την κάνουν τόσο χορταστική που θα σε κρατήσει μέχρι να γυρίσεις σπίτι από τη δουλειά!
Υλικά
πατατιές 4-5
κρεμμύδι 1 ματσάκι φρέσκο
κρεμμύδι 1 ξερό
μαϊντανος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
άνηθος 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένος
αλάτι Κατά βούληση
πιπέρι Κατά βούληση
ρίγανη Κατά βούληση
δυόσμος 1 κουταλάκι του γλυκού ξερός
πάπρικα 1 πρέζα
φύλλο κρουστές 1 συσκευασία
ελαιόλαδο 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου
Εκτέλεση
Αρχικά βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια τις πολτοποιούμε. Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το ξερό και το φρέσκο κρεμμύδι μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τον άνηθο. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα λαχανικά στις πατάτες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, πάπρικα και ξερό δυόσμο και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας κάτω, λαδωμένα μεταξύ τους με το ελαιόλαδο. Από πάνω βάζουμε την γέμιση της πατάτας και κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τα οποία θα τα λαδώσουμε κι αυτά μεταξύ τους.
Σαρακοστιανή νηστίσιμη πατατόπιτα
Χαράζουμε την πατατόπιτα με ένα μαχαίρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Romi Kolitsara
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.