ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

COSMOSSPORT

Καλοκαιρινή δροσερή μακαρονοσαλάτα με βίδες και σως κέτσαπ

 Συνταγή για καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με βίδες, ζαμπόν και τυριά με μία δροσερή και απολαυστική σως κέτσαπ από τον Γιώργο Ζώλη.

Υλικά:

βίδες 500 γραμμάρια

βούτυρο 40 γραμμάρια

αλάτι 1½ κουταλιά της σούπας

ζαμπόν 300 γραμμάρια

μιξ τυριών 300 γραμμάρια light

Για τη σως :

μαγιονέζα 300 γραμμάρια

κέτσαπ 70 γραμμάρια

Για τη διακόσμηση:

αυγά 2 βρασμένα

Εκτέλεση

Σε 2 λίτρα νερό προσθέτουμε μιάμιση κουταλιά της σούπας αλάτι. Μόλις το νερό έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε τις βίδες. Ανακατεύουμε και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αφού βράσουν τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το βούτυρο στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε σε μία σαλατιέρα.

Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το μιξ τυριών και ανακατεύουμε την μαγιονέζα και την κέτσαπ μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Περιχύνουμε την σαλάτα με την σώς και διακοσμούμε με τα βρασμένα και κομμένα στα 4 αυγά.

Tips

Το βούτυρο είναι προαιρετικό. Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα. Η συνταγή είναι για 5-6 άτομα.


daddy-cool.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια