Συνταγή για καλοκαιρινή μακαρονοσαλάτα με βίδες, ζαμπόν και τυριά με μία δροσερή και απολαυστική σως κέτσαπ από τον Γιώργο Ζώλη.
Υλικά:
βίδες 500 γραμμάρια
βούτυρο 40 γραμμάρια
αλάτι 1½ κουταλιά της σούπας
ζαμπόν 300 γραμμάρια
μιξ τυριών 300 γραμμάρια light
Για τη σως :
μαγιονέζα 300 γραμμάρια
κέτσαπ 70 γραμμάρια
Για τη διακόσμηση:
αυγά 2 βρασμένα
Εκτέλεση
Σε 2 λίτρα νερό προσθέτουμε μιάμιση κουταλιά της σούπας αλάτι. Μόλις το νερό έρθει σε σημείο βρασμού προσθέτουμε τις βίδες. Ανακατεύουμε και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Αφού βράσουν τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Βάζουμε το βούτυρο στα ζυμαρικά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αφού κρυώσουν τα ζυμαρικά τα μεταφέρουμε σε μία σαλατιέρα.
Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν, το μιξ τυριών και ανακατεύουμε την μαγιονέζα και την κέτσαπ μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Περιχύνουμε την σαλάτα με την σώς και διακοσμούμε με τα βρασμένα και κομμένα στα 4 αυγά.
Tips
Το βούτυρο είναι προαιρετικό. Αντί για ζαμπόν μπορούμε να βάλουμε γαλοπούλα. Η συνταγή είναι για 5-6 άτομα.
daddy-cool.gr
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.