ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Θ.Κασόλας: Τα πύρινα μέτωπα που ξεπηδούν σε διάφορα σημεία απειλούν, κυριολεκτικά, την ύπαρξη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Αναλυτικά η ανάρτηση του δημάρχου Ακτίου-Βόνιτσας Αθανάσιου Κασόλα : 

«Τα πύρινα μέτωπα που ξεπηδούν σε διάφορα σημεία (και θεωρώ μόνο  τυχαία δεν είναι ) απειλούν, κυριολεκτικά, την ύπαρξη του Δήμου μας.

Από την πρώτη στιγμή της πυρκαγιάς οι πυροσβέστες μας (τους οποίους ευχαριστούμε όλοι) έδωσαν και συνεχίζουν να δίνουν την ψυχή τους στην πρώτη γραμμή των πύρινων μετώπων, δημότες που σπεύδουν να βοηθήσουν και σύσσωμη η δημοτική αρχή, η Περιφέρεια δυτικής Ελλάδος βρίσκεται σε όλα τα σημεία όπου υπάρχει ή ανακύπτει ανάγκη. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Εργασίας Κώστα Καραγκούνη.

Που είμασταν σε επικοινωνία από τις 5 το πρωί  που επικοινώνησε με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Θεόδωρο Βάγια και έφθασαν άμεσα περισσότερα εναέρια μέσα, 

Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμακη 

Νεκτάριος Φαρμάκης την περιφέρεια δυτικής Ελλάδος , τον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής Μπόκα Χριστοφορο που συντόνιζε την κατάσβεση .

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων μας διαφαίνεται ότι η οικολογική καταστροφή για τον όμορφο τόπο μας θα είναι μεγάλη, όπως και οι καταστροφές σε ποιμνιοστάσια που κάηκαν , μια κατοικία · ( που σώθηκε με την βοήθεια του καλαθοφόρου του δήμου ) δασικές εκτάσεις, αγροτικές καλλιέργειες και γενικότερα περιουσίες συμπολιτών μας. 

Το ευτύχημα είναι ότι δεν κινδύνευσαν συμπολίτες μας. Ως Δήμος θα παρέχουμε βοήθεια στους πληγέντες, όπου κι αν χρειαστεί..

Δεν είναι ώρα όμως για πολλά λόγια γιατί οι εστίες δεν έχουν κατασβεστεί πλήρως, άρα πρέπει να μείνουμε όλοι επικεντρωμένοι στην ουσία και στον στόχο καθ'όλη την διάρκεια της νύχτας .

Συνιστώ επαγρύπνηση, καθώς η νύχτα θα είναι δύσκολη και παραμένει υπαρκτός ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων λόγω των καιρικών συνθηκών ( υψηλές θερμοκρασίες-δυνατοί άνεμοι) .

Επιπρόσθετα υπάρχουν εστίες δυσπρόσιτες στον Αμαδαρο καθώς τα πτητικά μέσα έχουν φύγει . 

Εύχομαι παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τις υψηλές απαιτήσεις για την κατάσβεση όλων των εστιών, αν είμαστε όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε!

Ο Δήμος μας πρέπει να τα καταφέρει!

Τα υπόλοιπα στην ώρα τους …..»

Ο Δήμαρχος 

Αθανάσιος Κασόλας





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια