ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Φανουρόπιτα που δεν λασπώνει και δεν τρίβεται(video)

 Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

400 γρ αλεύρι που φουσκώνει

250 γρ  ζάχαρη άχνη

200 γρ ηλιέλαιο

250 γρ χυμό  πορτοκάλι

Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

1 κτγ κανέλα

1/4 κτγ γαρίφαλο

2 βανιλίνες

60 γρ καρύδια

50 γρ σταφίδες+1 κτσ αλεύρι που φουσκώνει

Για το πασπάλισμα της φόρμας

Ηλιέλαιο

1 κτσ αλεύρι

Για το στόλισμα

 Ζάχαρη άχνη

 Φόρμα 26 εκ.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκάλι, την κανέλα , τις βανιλίνες, το γαρίφαλο , την ζάχαρη άχνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα.

Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα.

Ρίχνουμε τα καρύδια και μέσα στις σταφίδες προσθέτουμε 1 κουυταλιά της σούπας αλεύρι που φουσκώνει ανακατεύοντας πολύ καλά .

Προσθέτουμε και τις σταφίδες μέσα στο μείγμα και με το σύρμα συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Σε μια φόρμα 26 εκ. βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάτο και αλείφουμε με άνα πινέλο όλο το εσωτερικό της φόρμας με ηλιέλαιο.

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι πασπαλίζοντας το να κολλήσει σε όλη την φόρμα και αυτό που περισσεύει το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα.

Ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα με μια μαρίζ και το ρίχνουμε μέσα στην φόρμα.

Το στρώνουμε ομοιόμορφα και το χρυπάμε 2-3 φορές πάνω στον πάγκο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 55-60 λεπτά στους 180 c.

Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και έπειτα το γυρνάμε πάνω σε μια σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Στολίζουμε με ζάχαρη άχνη δίνοντας ότι σχέδιο μας αρέσει.

Πεντανόστιμη και πανεύκολη Φανουρόπιτα που θα την λατρέψετε!!

Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ :

πηγή: live-kitchen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια