ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Τιραμισού με σοκολατένια μπισκότα

Ένα διαφορετικό, πεντανόστιμο τιραμισού από τον chef Γιώργο Τσούλη με σοκολατένια μπισκότα για ένα τραγανό και απολαυστικό αποτέλεσμα!

Τεμάχια 9-12 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10λ ΑΝΑΜΟΝΗ2ω 30λ ΕΚΤΕΛΕΣΗ 20λ βΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5

Υλικά

Τα σκεύη που θα χρειαστείς

Μετατροπέας Υλικών

Εκτέλεση

Υλικά

520 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

600 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική

500 ml καφέ espresso

150 γρ. σοκολατένια μπισκότα

28 τμχ. σαβαγιάρ

Για το σερβίρισμα

Κακάο

Τα σκεύη που θα χρειαστείς

Εκτέλεση

1.Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος (κατευθείαν από το ψυγείο) μαζί με τη ζάχαρη, χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά με το σύρμα μέχρι να ξεκινήσει να γίνεται σαντιγί (όχι πάρα πολύ).

2.Στον ίδιο κάδο ρίχνουμε το τυρί κρέμα (κατευθείαν από το ψυγείο) και χτυπάμε με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

3.Προσθέτουμε στον κάδο 100 ml από τον καφέ, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να σφίξει το μείγμα.

4..Βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ, με τα χέρια μας σπάμε μέσα στον κάδο τα σοκολατένια μπισκότα, ανακατεύουμε όλο το μείγμα με μια μαρίζ και το αφήνουμε στην άκρη.

5.Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή ένα ταψί 26×26 απλώνουμε τα μισά σαβαγιάρ- τα οποία έχουμε πρώτα βουτήξει μέχρι τη μέση, από την πλευρά της ζάχαρης, στον καφέ που έχουμε κρατήσει στην άκρη.

6.Αφού τα απλώσουμε στη βάση του ταψιού, τα σκεπάζουμε με τη μισή γέμιση, βουτάμε τα υπόλοιπα σαβαγιάρ στον καφέ και τα απλώνουμε σε δεύτερη στρώση, από πάνω προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση, και αφήνουμε το ταψί στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες, μέχρι να σφίξει.

7.Μόλις σφίξει το γλυκό, το βγάζουμε από το ψυγείο, πασπαλίζουμε με κακάο και σερβίρουμε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια