5-6 μερίδες
500 γραμμάρια κριθαράκι
2 κονσέρβες μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1,5-2 λίτρα ζωμό λαχανικών
Αλάτι-πιπέρι
Οδηγίες μαγειρέματος
35-40 λεπτά
1 Στραγγίζετε και ξεπλένετε τα μανιτάρια.
2 Τα ρίχνετε σε μια κατσαρόλα και τα σοτάρετε έως να σωθούν τα υγρά τους.
3 Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε το κριθαράκι. Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά.
4 Προσθέτετε το ζωμό και ανακατεύετε. Μόλις αρχίσει να παίρνει βράση χαμηλώνετε στο 2 το μάτι (η δικιά μου κουζίνα έχει μέχρι το 3).
5 Ανακατεύετε τακτικά για να μην κολλήσει το κριθαράκι.
6 Σε 25 λεπτά περίπου είναι έτοιμο. Δοκιμάζετε και το αποσύρετε από το μάτι.
0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.