ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ζαμπονοτυρόπιτα με γκούντα, μοτσαρέλα, μπέικον και ζαμπόν



Υλικά:

φύλλο σφολιάτας 700 γραμμάρια (1 πακέτο)

Για τη γέμιση:

τυρί κρέμα 200 γραμμάρια

ζαμπόν 200 γραμμάρια

μπεικον 200 γραμμάρια

γκούντα 200 γραμμάρια

μοτσαρελα 200 γραμμάρια

Γάλα φρέσκο 20 ml

Για το άλειμμα:

Γάλα φρέσκο 20 ml

αυγα 1

Για το πασπάλισμα:

σουσαμι Κατά βούληση

Εκτέλεση βήμα προς βήμα

Κόβουμε το ζαμπόν (ή τη γαλοπούλα) και το μπέικον σε μικρούς κύβους. Σε μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με 20 ml γάλα. Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε με το μείγμα τυριού κρέμα, αφήνοντας κενό στις άκρες. Πασπαλίζουμε με τη μισή ποσότητα τυριών (γκούντα & μοτσαρέλα). Προσθέτουμε το ζαμπόν και το μπέικον, λίγο πιπέρι και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Ανοίγουμε ελαφρώς το δεύτερο φύλλο σφολιάτας και το τοποθετούμε πάνω.

Ενώνουμε τις άκρες πιέζοντας με πιρούνι και τις περνάμε από κάτω. Πιέζουμε ελαφρά για να απλωθούν τα υλικά.

Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια σε κομμάτια χωρίς να κόψουμε τη σφολιάτα. Χτυπάμε το αυγό με 20 ml γάλα και αλείφουμε την πίτα. Κάνουμε μία μικρή τρύπα σε κάθε κομμάτι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180°C για 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.


Γιώργος Ζώλης-.daddy-cool.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια