ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Κριθαρότο με μανιτάρια και κουρκουμά


Συνταγή του chef Γιώργου Ερωτοκρίτου

Υλικά 

 250 ml Νερό

2 κύβους Λαχανικών MAGGI

2 κουταλιές Ελαιόλαδο

1 Κρεμμύδι (ψιλοκομμένο )

1 σκελίδα Σκόρδο (ψιλοκομμένη)

300 γρ. λευκά Μανιτάρια (κομμένα φέτες )

1 κουταλιά Κουρκουμά

500 γρ. Κριθαράκι

1 φλιτζάνι λευκό Κρασί

1 κουταλιά Βούτυρο

2 κουταλιές Παρμεζάνα (τριμμένη )

Λίγο φρέσκο Θυμάρι (ψιλοκομμένο)

Αλάτι & Πιπέρι

Eκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό και μόλις βράσει, προσθέτετε μέσα τους δυο κύβους ζωμό λαχανικών MAGGI. Ανακατεύετε και το αφήνετε στη άκρη.

Σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο. Τσιγαρίζετε για 4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Στη συνέχεια, προσθέτετε τα μανιτάρια και συνεχίζετε το μαγείρεμα για τουλάχιστον 8 λεπτά.

Μετά προσθέτετε τον κουρκουμά και το κριθαράκι. Αλατοπιπερώνετε, ανακατεύοντας καλά.

Ρίχνετε το λευκό κρασί και περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε το ζεστό ζωμό λαχανικών.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 13 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Τέλος, αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το βούτυρο, το τυρί και το θυμάρι, ανακατεύοντας έντονα και σερβίρετε.

πηγή:giorgoserotokritou.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια