Υλικά:
κρεμμυδι 1 κιλό
ελαιολαδο 2 σφηνάκια
αλατι Κατά βούληση
ντοματα 1 ψιλοκομμένη ώριμη
πελτές ντομάτας 2 κουταλιές της σούπας
μαιντανος 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένος
πιπέρι Κατά βούληση
κουρκουμας 1 πρέζα
ρίγανη 1 πρέζα
πιπέρι 1 πρέζα κόκκινο
μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
θαλασσινά 500 γραμμάρια
δάφνη 2-3 φύλλα
πιπέρι 1-2 κόκκους
Μελωμένο στιφάδο με διάφορα θαλασσινά και μπαχαρικά για το τραπέζι όλης της οικογένειας. Ένα μεσημεριανό που μοσχοβολάει θάλασσα και ντομάτα για την νηστεία των Χριστουγέννων αλλά και για οποιαδήποτε άλλη περίσταση. Τα θαλασσινά είναι πεντανόστιμα κι αυτό το εύκολο φαγητό, είναι ένας τρόπος να τα εντάξουμε στη διατροφή μας περισσότερο.
Το στιφάδο είναι ένα αγαπημένο πιάτο στην Ελλάδα και σήμερα θα το δοκιμάσουμε στη θαλασσινή του έκδοση. Μελωμένο και μαμαδίστικο στιφάδο με ξερά κρεμμύδια, διάφορα θαλασσινά και μπαχαρικά για κάθε περίοδο νηστείας και όχι μόνο. Σιγοψήνεται στο ταψί για να μελώσει περισσότερο η σάλτσα του και σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας.
Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια. Βάζουμε στη κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις κάψει σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το αλάτι. Μόλις μαραθούν τα κρεμμύδια ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, κουρκουμά, ρίγανη, κόκκινο πιπέρι και μουστάρδα.
Βάζουμε και τα θαλασσινά και σοτάρουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε λίγο νερό και αδειάζουμε το φαγητό σε ένα ταψί. Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπεριού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.
Χρήσιμες συμβουλές
Πελτέ μπορούμε να βάλουμε και λιγότερο, ανάλογα πόσο κόκκινο θέλουμε το φαγητό. Η μουστάρδα είναι προαιρετική. Μπορούμε αν θέλουμε να προσθέσουμε και ολόκληρα ντοματίνια. Βοηθούν τη σάλτσα να μελώσει.
πηγή:daddy-cool.gr

0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.