Του chef Giorgos Erotokritou
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 – 35 λεπτά
Μερίδες: 6-8
Υλικά:
- 1200 γρ. Αρακάς, Μπάρμπα Στάθης
- 750 γρ Αγκινάρες, Μπάρμπα Στάθης
- 10 μικρά Καροτάκια
- 4 κουταλιές Ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα Κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες )
- 5 μικρές Πατατούλες (πλυμένες και κομμένες στα τέσσερα)
- 1 κουταλάκι Τζίντζερ σε σκόνη
- 1 κουταλάκι Κουρκουμά
- 1 κουταλάκι Κύμινο
- 1 κουταλιά Κάρι
- ½ φλιτζάνι Ντοματοχυμό
- 500 ml Νερό
- Αλάτι & μπόλικο Πιπέρι
Eκτέλεση:
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βάζτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το τζίντζερ.
Προσθέτετε τις αγκινάρες, τις πατατούλες και τα καροτάκια. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Προθέτετε το κύμινο και το κάρι, ανακατεύοντας καλά.
Μετά προσθέτετε τον αρακά, τον κουρκουμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για ακόμα 5-6 λεπτά.
Προθέτετε τον ντοματοχυμό και μετά το νερό. Αλατοπιπερώνετε. Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνετε για 10 λεπτά.
Τέλος, ξεσκεπάζετε και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Tip: Για πιο καυτερή απόλαυση, προσθέτετε ½ καυτερό τσίλι ή καυτερή πάπρικα σε σκόνη.

0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.