ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Κάρι με Αρακά και Αγκινάρες

Του chef   Giorgos Erotokritou 

Προετοιμασία: 10 λεπτά

Χρόνος Ψησίματος: 30 – 35 λεπτά

Μερίδες: 6-8

Υλικά:
 
  • 1200 γρ. Αρακάς, Μπάρμπα Στάθης
  • 750 γρ Αγκινάρες, Μπάρμπα Στάθης
  • 10 μικρά Καροτάκια
  • 4 κουταλιές Ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα Κρεμμύδια (κομμένα σε φέτες )
  • 5 μικρές Πατατούλες (πλυμένες και κομμένες στα τέσσερα)
  • 1 κουταλάκι Τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι Κουρκουμά
  • 1 κουταλάκι Κύμινο
  • 1 κουταλιά Κάρι
  • ½ φλιτζάνι Ντοματοχυμό
  • 500 ml Νερό
  • Αλάτι & μπόλικο Πιπέρι 
Eκτέλεση:
 Σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, βάζτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια και το τζίντζερ.

Προσθέτετε τις αγκινάρες, τις πατατούλες και τα καροτάκια. Συνεχίζετε το σοτάρισμα για ακόμα 5 λεπτά, ανακατεύοντας. Προθέτετε το κύμινο και το κάρι, ανακατεύοντας καλά.

Μετά προσθέτετε τον αρακά, τον κουρκουμά και συνεχίζετε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας για ακόμα 5-6 λεπτά.

Προθέτετε τον ντοματοχυμό και μετά το νερό. Αλατοπιπερώνετε. Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι της και αφήνετε για 10 λεπτά.

Τέλος, ξεσκεπάζετε και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Tip: Για πιο καυτερή απόλαυση, προσθέτετε ½ καυτερό τσίλι ή καυτερή πάπρικα σε σκόνη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια