Το Πανεπιστήμιο Αθηνών τιμά τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών τιμά τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο Δήμος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ο Σύλλογος Μεσολογγιτών Αττικής «Η ΙΕΡΑ ΠΟΛΙΣ» συνδιοργανώνουν επετειακή εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση 200 ετών από την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο 28 Μαρτίου 2026 και ώρα 19:00, στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών (κεντρικό κτήριο, Πανεπιστημίου 30), στην Αθήνα.

Η επέτειος των 200 ετών από την Έξοδο του Μεσολογγίου αποτελεί κορυφαίο ιστορικό και συμβολικό ορόσημο για τον Ελληνισμό, αναδεικνύοντας τη θυσία, την ελευθερία και την εθνική ενότητα ως διαχρονικές αξίες. Μέσα από την εκδήλωση, το ΕΚΠΑ συμβάλλει ενεργά στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στην ανάδειξη της σημασίας του γεγονότος για τη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Γεράσιμο Σιάσο, χαιρετισμούς από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνό, τον Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου, κ. Σπυρίδωνα Διαμαντόπουλο, και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μεσολογγιτών Αττικής «Η ΙΕΡΑ ΠΟΛΙΣ», κ. Ευστάθιο Τσεκούρα. Ακολουθεί ομιλία από τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπυρίδωνα Βλαχόπουλο, με τίτλο: «Οι ντάπιες στο πολιορκημένο Μεσολόγγι: ένα πνευματικό όπλο».

Μετά την ομιλία, το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με συναυλία από την Φιλαρμονική «Χρήστος Καψάλης» του Δήμου της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου «Και εσυνέβηκε εκείνες τες ημέρες…». Σολίστ: Ανδρέας Φούκας – Βερονίκη Παπουτσοπούλου. Αφήγηση: Χαρά Παπαδοπούλου. Διεύθυνση: Δημήτρης Τσιάντας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια