Βιωματική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας στον 8ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Δήμου Αγρινίου

Βιωματική δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας στον 8ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό Δήμου Αγρινίου

 Με απόλυτη επιτυχία και μεγάλο ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουνίου 2026 η εκπαιδευτική δράση του 8ου Δημοτικού Βρεφονηπιακού Σταθμού, αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας.

Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν, μέσα από την παρουσίαση του κ. Θεοδώρου Παύλου, επαγγελματία Μελισσοκόμου,  τον θαυμαστό κόσμο της μέλισσας.

Μέσα από το παιχνίδι και από ειδικά σχεδιασμένες βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά ανακάλυψαν τη δομή της κυψέλης, τον ρόλο της βασίλισσας και τη διαδικασία παραγωγής του μελιού.

Παράλληλα, με τη βοήθεια του κ. Παύλου και  των παιδαγωγών, κατάλαβαν τη σπουδαιότητα της μέλισσας για το περιβάλλον, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας και την παραγωγή της τροφής μας.

Η δράση περιλάμβανε:

Αφήγηση παραμυθιών.

Κατασκευές χειροτεχνίας.

Δοκιμή αγνού μελιού και προϊόντων του.

Μουσικοχορευτικά δρώμενα για την μέλισσα.

Κέρασμα τηγανίτες με μέλι.

Ευχαριστούμε θερμά , τον κ. Θεόδωρο Παύλου, το προσωπικό του σταθμού για την οργάνωση, καθώς και τους γονείς που στηρίζουν πάντα τις δημιουργικές μας πρωτοβουλίες.

Συνεχίζουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ερεθίσματα που καλλιεργούν την περιβαλλοντική τους συνείδηση από την πιο μικρή ηλικία.

Ο Αντιδήμαρχος

Σαράκης Κωνσταντίνος







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια