Παράταση στην υποβολή δηλώσεων «πόθεν έσχες» φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Εφόσον ψηφιστεί η διάταξη, η προθεσμία για τις ετήσιες Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης θα παραταθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2026, αντί της 3ης Νοεμβρίου που ισχύει σήμερα ενώ θεσπίζεται σταθερή ημερομηνία λήξης και για τις δηλώσεις των επόμενων ετών.
Σημειώνεται ότι, έως τώρα, οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» έπρεπε να υποβάλλονται μέσα σε τρεις μήνες από τη λήξη της προθεσμίας για τις φορολογικές δηλώσεις, αντίστοιχα και για της παρατάσης που δίνονταν.
Η τροπολογία προβλέπει ότι η νέα προθεσμία θα εφαρμοστεί και για τις δηλώσεις του 2026, οι οποίες αφορούν τη χρήση του 2025 ενώ δεν αφορά την αρχική δήλωση «πόθεν έσχες», η οποία υποβάλλεται όταν κάποιος εμπίπτει στην κατηγορία των υπόχρεων.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, το ισχύον σύστημα δημιουργεί προβλήματα στον προγραμματισμό, καθώς οι αλλαγές στις ημερομηνίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων επηρεάζουν και τις αντίστοιχες προθεσμίες για το «πόθεν έσχες».
Η τροπολογία περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που αφορά ρυθμίσεις για το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
πηγή: moneyreview.gr

0 Σχόλια
Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.