ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Συνταγή:Αχλαδόπιτα νηστίσιμη

Υλικά

Για τη ζύμη
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. baking powder
120 ml λάδι
150 ml φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γ. κανέλα
Για τη γέμιση
7 αχλάδια φετέλ καθαρισμένα και κομμένα σε κομματάκια
λίγο χυμό λεμονιού
1 κ.γ. μείγμα για γλυκά (κανέλα, μοσχοκάρυδο, γαρύφαλλο, πιπερόριζα)
1 κ.γ. κανέλα
120 γρ. καστανή ζάχαρη

Εκτέλεση:
Αναμιγνύουμε σε μπολ το αλεύρι μαζί με τη κανέλα, το baking powder και το αλάτι.
Δημιουργούμε στο κέντρο μια λακκουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι. Δουλεύουμε το μείγμα με τα δάχτυλα ώστε το αλεύρι να απορροφήσει όλο το λάδι και να γίνει ψιχουλιαστό. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ζυμώνουμε πετυχαίνοντας μια ζύμη μαλακιά και αφράτη.
Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε τα κομματάκια αχλαδιού μαζί με το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και λίγο νερό. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Μοιράζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε δύο φύλλα.
Παίρνουμε ένα ταψί και στρώνουμε στο πάτο πρώτα το ένα φύλλο.
Ρίχνουμε τη γέμιση και την απλώνουμε με σπάτουλα. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και χαράσσουμε τη ζύμη με μαχαίρι. Αλείφουμε με λίγο λάδι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 40-50 λεπτά περίπου.

Λίγα μυστικά ακόμα
1. Αν δεν έχετε  ταρτιέρα 26 εκ. αλλά εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πυρέξ ή μια στρογγυλή φόρμα.
2. Θα ρίξετε όσο χυμό πορτοκάλι χρειάζεται ώστε να γίνει η ζύμη μαλακιά.
3. Τη γέμιση θα την στραγγίξετε για να φύγουν τα πολλά υγρά πριν την απλώσετε πάνω στο φύλλο.

Συνταγές της παρέας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια