Αγρίνιο: Δράση ευαισθητοποίησης,ενημέρωσης και ενεργοποίηση δικτύου εθελοντών φιλόζωων δημοτών ΑγρινίουΣυνεχίζεται για δεύτερη ημέρα το bazaar της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου στο εντευκτήριο του παλαιού σταθμού τραίνου στο Αγρίνιο από τις 09:00-22:00,παράλληλα με την δράση ευαισθητοποίησης,ενημέρωσης και ενεργοποίηση δικτύου εθελοντών φιλόζωων δημοτών Αγρινίου.

Ο Δήμος Αγρινίου αντιμετωπίζει, διαθέτοντας σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους, το σοβαρό ζήτημα των αδέσποτων ζώων.  Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4039/ 2012 και όπως αυτές τροποποιήθηκαν από το ν. 4235/2014 και σύμφωνα με την 178/2016 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υλοποιεί ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς με κύριο μέλημα την προστασία της υγείας και βασικούς άξονες την περισυλλογή, την καταγραφή, τη σήμανση, τον εμβολιασμό, τη στείρωση, την υιοθεσία και την ενημέρωση των πολιτών.Σημαντικός στόχος του προγράμματος είναι η αλλαγή νοοτροπίας, ώστε να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα κακοποίησης ή εγκατάλειψης των ζώων συντροφιάς, και αυτό επιτυγχάνεται με τη συνεχή  ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών και  μαθητών της Α΄ και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμβίωση μαζί τους.
Η υιοθεσία των αδέσποτων είναι στις κορυφαίες προτεραιότητες του προγράμματος.

Μετά την αποθεραπεία τους τα ζώα υγιή, στειρωμένα, εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα, εάν δεν υιοθετηθούν, επανατοποθετούνται στο φυσικό τους περιβάλλον.

Χθες επισκέφθηκαν  τον χώρο μαθητές σχολείων και το απόγευμα  o Αντιδήμαρχος Ιωάννης Φαρμάκης,  που έχει την εποπτεία και το συντονισμό των ενεργειών για τη περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, και υπάλληλοι του Τμήματος Αγροτικής Παραγωγής ενημέρωσαν για τις δράσεις του Δήμου Αγρινίου καθώς και για τη σύσταση του δικτύου εθελοντών.Όπως ανέφερε η πρόεδρος της Φιλοζωικής Οργάνωσης Αγρινίου Βούλα Αναγνωστοπούλου, ο Δήμος Αγρινίου θα προσφέρει εβδομαδιαία σημαντικές ποσότητες τροφών για την σίτιση των αδέσποτων που φιλοξενούνται σε έκταση στην Στράτο Αγρινίου ,καθώς και για εκείνα που συχνάζουν σε γνωστά σημεία της πόλης,ενώ σε λίγες ημέρες αρχίζουν στειρώσεις με το κόστος να καλύπτεται από τον Δήμο Αγρινίου.

Δημότες δήλωσαν συμμετοχή για  το δίκτυο εθελοντών φιλόζωων δημοτών Αγρινίου,υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου,ενώ υπήρξε ενδιαφέρον και από άλλους οι οποίοι θα απαντήσουν τις επόμενες ημέρες.Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κα.Αναγνωστοπούλου το πρόβλημα ξεκινάει από τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους σε διάφορα σημεία του Αγρινίου,αλλά κυρίως στην Εθνική οδό,με αποτέλεσμα καθημερινά να σκοτώνονται σκυλιά από διερχόμενα οχήματα ,ενώ τα εμπλεκόμενα οχήματα να παθαίνουν σοβαρές υλικές ζημιές.

Επίσης το φαινόμενο της εγκατάλειψης είναι σε έξαρση και σε κοινότητες του Δήμου Αγρινίου,όπου καθημερινά εγκαταλείπουν κυρίως νεογέννητα κουτάβια με αποτέλεσμα τα περισσότερα να βρίσκουν τραγικό θάνατο,και όσα επιβιώσουν να αντιμετωπίζουν προβλήματα.

Αν αυτά δεν αλλάξουν το πρόβλημα και θα διαιωνίζεται και θα πολλαπλασιάζεται.Την αφίσα φιλοτέχνησαν μαθητές  του Νηπιαγωγείου Δοκιμίου  συμμετέχοντας στον καλλιτεχνικό σχολικό διαγωνισμό με θέμα: «Αγαπάμε τα ζώα, Δημιουργούμε Πολιτισμό»  και η οποία επιλέχθηκε μετά από κλήρωση.Επίσης διανέμονται φυλλάδια όπου αναφέρονται τα δικαιώματα των ζώων,αδέσποτων και δεσποζόμενων ,οι υποχρεώσεις των ιδιοκτητών,καθώς και συμβουλές αντιμετώπισης περιστατικών.Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.