ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ενημερωτική επίσκεψη της Ευρωβουλευτού κ. Σοφίας Σακοράφα στον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου


H Ευρωβουλευτής κυρία Σοφία Σακοράφα με τους συνεργάτες της επισκέφθηκε τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου την Πέμπτη 2/11/2017 και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο κ. Φώτη Περγαντή , τον Συντονιστή του ΦΔ/ΛΜ κ. Γιάννη Σελιμά καθώς και άλλα στελέχη του Φορέα  Διαχείρισης, Αντικείμενο της συνάντησης της Ελληνίδας Ευρωβουλευτού με τον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου ήταν η ενδελεχής ενημέρωση της σχετικά με την αδειοδότηση των εργοστασίων βιορευστών σε περιφερειακή περιοχή του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου και την προσφυγή της Επιτροπής Πολιτών «Λιμνοθάλλαζα» στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Αναφορών.

Σε κλίμα εποικοδομητικής ανταλλαγής απόψεων,  ο προβληματισμός που διατύπωσε η κυρία Σακοράφα συμπυκνώνεται στο ερώτημα «πως γίνεται ενώ οι δημόσιες αρχές του τόπου προβληματίζονται ή είναι εναντίον μιας τέτοιας επένδυσης οι εργασίες κατασκευής της να συνεχίζονται κανονικά».

 Ο Πρόεδρος του ΦΔ/ΛΜ, αναφέρθηκε αρχικά στο ιστορικό της υπόθεσης και τόνισε την απουσία πληροφόρησης κατά την περίοδο των διαρκών τροποποιήσεων των Περιβαλλοντικών Όρων των εν λόγω μονάδων που ουσιαστικά άλλαξαν την πρώτη ύλη από αέριο σε βιορευστά.

 Κατόπιν αναφέρθηκε στις ενέργειες του Φορέα αμέσως μόλις πληροφορήθηκε  την ανωτέρω εξέλιξη και στην επιστολή που απεύθυνε στον Αναπληρωτή Υπουργό. Κατέληξε πως «ο Φορέας λειτούργησε άμεσα όποτε είχε πληροφόρηση και με πληρότητα εντός των αρμοδιοτήτων  και των δυνατοτήτων του και πάντως σίγουρα εντός των νόμων που διέπουν το περιβαλλοντικό δίκαιο και την γενικότερη νομοθεσία».

 Δήλωσε ότι το επόμενο βήμα του ΦΔ/ΛΜ θα είναι να απευθύνει νεότερη επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ζητώντας του να διασαφηνίσει  τον όρο «επανεξέταση  της υπόθεσης» που διατύπωσε στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Τριανταφύλλου καθώς και τι ενέργειες έπραξε ο ίδιος μετά από προηγούμενη  επιστολή του Φορέα για το εν λόγω ζήτημα. Στο τέλος της συνάντησης η κ. Σακοράφα μαζί με στελέχη του ΦΔ/ΛΜ και πολίτες της Επιτροπής «Λιμνοθάλλαζα» απελευθέρωσαν ένα ξεφτέρι  με την ευχή του Προέδρου του ΦΔ αυτό να είναι το «ακόντιο» που θα πάει πιο μακριά από όλα τα άλλα. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια