ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επίσκεψη στον Απ. Κατσιφάρα πραγματοποίησε η Αντιπροσωπεία της Αντιναρκικής Μόνιμης Δύναμης του ΝΑΤΟ


Επίσημη επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα πραγματοποίησε την Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018, αντιπροσωπεία της Αντιναρκικής Μόνιμης Δύναμης του ΝΑΤΟ, με επικεφαλής τον CDR Justin Haines (RN) Διοικητή της Μόνιμης Αντιναρκικής  Δύναμης του ΝΑΤΟ (SNMCG-2).
Στη διάρκεια της συνάντησης - παρουσία του Ναυτικού Διοικητή Ιονίου αντιπλοίαρχου Παναγιώτη Τριαντόπουλο (ΠΝ) -  ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας για την παρουσία των πολεμικών πλοίων της ΝΑΤΟϊκής δύναμης που βρίσκονται στο Λιμάνι της Πάτρας, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους  στην Αντιναρκική Άσκηση ΑΡΙΑΔΝΗ 2018.
Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και το μεταναστευτικό σε σχέση με τις επιχειρήσεις διάσωσης που γίνονται στη Μεσόγειο, καθώς επανειλημμένως έχει χρειαστεί να εμπλακούν πολεμικά πλοία της ΝΑΤΟϊκής δύναμης.
«Η διαχείριση του ανθρώπινου πόνου απαιτεί ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή» σχολίασε ο κ. Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι  η αύξηση των μεταναστευτικών ροών μέσα από το διάδρομο της Μεσογείου απασχόλησε ιδιαίτερα και τους εκπροσώπους των Περιφερειών της Ευρώπης που συναντήθηκαν στην Πάτρα, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου της CPMR, όπου τονίστηκε η ανάγκη για  μια ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης και των γενεσιουργών  αιτίων της μετανάστευσης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη οι CDR Fillip Harper (GBR), LT  CDR Abdullah Yildiz (TUR), LT CDR Manuel Garcia de Quesada Delgado (ESP), LT Davide Tamorini (ITA), LT Roberto Bagnato (ITA).

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια