ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του Λυκείου Θέρμου


Λύκειο Θέρμου- Σχεδιάστηκε έγκαιρα και τώρα υλοποιείται

Σε τροχιά υλοποίησης το Λύκειο Θέρμου μετά την υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο του έργου που προχώρησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, σε συνέχεια της εισήγησης της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνας Σταρακά. Η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Κατασκευή Λυκείου Θέρμου», προϋπολογισμού 3.450.000,00€ υπογράφηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη και του αναδόχου που είναι η  εργοληπτική επιχείρηση «Β. ΒΛΑΣΤΑΡΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εδρεύει στην Πάτρα.

Πρόκειται για μία σημαντική εκπαιδευτική υποδομή στο Δήμο Θέρμου.  Το έργο έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, με απόφαση του Περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα.
Αντικείμενο του έργου είναι η ανέγερση Διδακτηρίου για την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών του Λυκείου Θέρμου της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, δυναμικότητας 120 μαθητών.
Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Θέρμου, ενώ την υλοποίηση έχει αναλάβει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Όταν υπάρχει συνεργασία, υπάρχει και αποτέλεσμα. Διαφορετικά γινόμαστε δέσμιοι της γκρίνιας και της μιζέριας» ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

Η ανέγερση του κτιρίου θα γίνει σε οικόπεδο, εντός του οικισμού του Δήμου Θέρμου, συνολικού εμβαδού 8124,99 τμ.
Το υπό ανέγερση Διδακτήριο είναι διώροφο με υπόγειο και περιλαμβάνει οκτώ αίθουσες διδασκαλίας, δύο αίθουσες Πληροφορικής, εργαστήριο Φυσικών Επιστημών, βιβλιοθήκη, δύο αίθουσες-εργαστήρια Ξένης Γλώσσας, εργαστήριο Αισθητικής Αγωγής, γραφεία δασκάλων, διεύθυνσης, γραμματείας & αρχείου, γραφείο συλλόγου Γονέων, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, κυλικείο καθώς και αποθηκευτικούς και λοιπούς βοηθητικούς χώρους. Στον αύλειο χώρο προβλέπεται η κατασκευή γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ, καθιστικά και δενδροφύτευση.
Το συνολικό εμβαδόν του κτιρίου είναι 2032,60 τετραγωνικά μέτρα περίπου τα οποία κατανέμονται σε 1844,20 τ.μ. στο ισόγειο και τον όροφο του κτιρίου και σε 188,40 τ.μ. στο υπόστεγο, χωρίς να συμπεριλαμβάνονται τα 170 τ.μ. του υπογείου.



«Η  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δίνει προτεραιότητα στην εκπαίδευση ώστε τα παιδιά μας να κάνουν μάθημα στα πιο σύγχρονα, πιο ασφαλή και καλύτερα εξοπλισμένα σχολεία. Εξακολουθούμε να βρισκόμαστε  σε διαρκή συνεργασία με τους Δημάρχους, καταγράφοντας τις ανάγκες για τη σχολική στέγη. Η Περιφέρειά μας είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια αναβάθμισης της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης, που στηρίζεται άμεσα στις υποδομές. Στόχος μας είναι τα σχολεία να λειτουργούν απρόσκοπτα και να κατακτούν την γνώση οι μαθητές μας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Ο Περιφερειάρχης παρέδωσε τις συμβάσεις στην Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας Χριστίνα Σταρακά, προκειμένου να ακολουθηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες και να ξεκινήσει η υλοποίηση της ανέγερσης του νέου Λυκείου Θέρμου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια