Αγρίνιο :"Το σακάκι που βελάζει",για την ενίσχυση του έργου της ΕΛΕΠΑΠ ,από την Ομάδα Θεάτρου Μεσολογγίου "ΠρόΒΑ"


«ΤΟ ΣΑΚΑΚΙ ΠΟΥ ΒΕΛΑΖΕΙ»    του Στανισλάβ Στρατίεβ από την Ομάδα θεάτρου Ιερής πόλης Μεσολογγίου «ΠΡόΒΑ»   
                             Σάββατο 1/12/2018,Ώρα 20:00 στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου    
                    
 «Όλα αυτά τα χρόνια που δουλεύεις σαν το σκυλί, οι διατριβές, οι σωροί από βιβλία, η ευαισθησία, οι αρχές, όλη σου η ζωή δεν έχει κανένα νόημα … μπορεί να ακυρωθεί με μια μολυβιά… Επειδή κάπου γράφτηκαν μερικές λέξεις. Και αποδεικνύεται πως αυτές οι λέξεις μπορούν να αναιρέσουν … τη ζωή ενός ανθρώπου. Και τι γίνεται με την αλήθεια; Στέκουμε απροστάτευτοι δίχως να μπορούμε να κάνουμε κάτι. Όχι … αρνούμαι να το πιστέψω… Διαφορετικά αύριο …καθώς θα κοιταζόμαστε στο καθρέφτη …ίσως ακούσουμε ξαφνικά τους εαυτούς μας να βελάζουν». 

Πόσα άραγε άλλαξαν προς το καλύτερο; Ποιο το τελικό όφελος του πολίτη από τις αναρίθμητες αναδιοργανώσεις, εκσυγχρονισμούς και συγχωνεύσεις μέσα στους κρατικούς μηχανισμούς; Ποια η αξία και ποιο το όφελος του πολίτη που βρίσκεται αντιμέτωπος  με το αδηφάγο τέρας του κρατικού μηχανισμού που τον συνθλίβει και τον εξαφανίζει;

 Πως μπορεί ο σύγχρονος άνθρωπος να επιβιώσει σε μια κοινωνία, όπου κυριαρχούν η κοινωνική ανισότητα, η απάτη και το ψέμα; Το «Σακάκι που βελάζει» παραμένει ανησυχητικά επίκαιρο, 42 χρόνια μετά τη συγγραφή του και ταιριάζει απόλυτα στη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα.

Ζέτα Λάττα -Σκηνοθέτης
Παίζουν

Ιβάν Αντόνωφ: Φελίσια Κάκου
Ευγένιος: Όλγα Τσίτση
Τζόρο: Έφη Διαμαντοπούλου
Κουρέας-Υπάλληλος Α’ : Κατερίνα Μυλωνά
Υπάλληλος Β’: Γωγώ  Δροσοπούλου
Αφεντικό στο κουρείο-Ιβάνωφ-Ψυχίατρος: Νίκος Τσαρούχης
Ντίκο-Υπάλληλος Γ’: Αναστασία Λουκοπούλου
Υπάλληλος Δ’- Βοηθός Ψυχιάτρου: Ανδριάνα Μακρυγιάννη
Κουρέας προβάτων-Υπάλληλος 1ος- Γιαννακίεβ: Ελένη Κορδάτου
Νοικοκυρά-Υπάλληλος 2ος: Λαμπρινή Τριποτσέρη-Παπαδοπούλου
Άνθρωπος ασανσέρ –Χωρικός: Ανδρέας Τσολίγκας
Ντερμετζίεβα: Άντα Ντάλλα
Γυναίκα Ανθρώπου ασανσέρ: Κατερίνα Ζαχαράκη
Γιος Ανθρώπου ασανσέρ: Γιάννης Παπασπύρος

Σκηνοθεσία: Ζέτα Λάττα
Σκηνικά: Δημήτρης Δημητρόπουλος
Η Ομάδα Θεάτρου “ΠΡόΒΑ” ξεκίνησε το ταξίδι της στη σκηνή του θεάτρου το 2008, παρουσιάζοντας στην παρθενική της εμφάνιση στους πολίτες του Μεσολογγίου το έργο του Λάκη Λαζόπουλου “Η Κυριακή των παπουτσιών”. Από το 2008 μέχρι σήμερα η ομάδα έχει παρουσιάσει έργα με προσεγμένο σενάριο και βαθύτερα νοήματα σε δεύτερο επίπεδο όπως: “Ο μπαμπάς ο πόλεμος” (2009), “Σαν τις κυρίες της αυλής” (2010), “Οίκος ευγηρίας” (2011), “To Μεγάλο μας Τσίρκο” (2012), "Οδυσσέα γύρισε σπίτι" (2013), "Μπαμπάδες με ρούμι" (2013), "Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας" (2014), "Ποιος σκότωσε τον Γουίλιαμ;" (2014), "Κοίτα τους" (2015), "Οι 13 φωνές της σιωπής" (2015), "Ο γενικός γραμματεύς" (2016), «Ο επιθεωρητής έρχεται» (2017), «Για Ποιά Ελένη;» (2017), «Το σακάκι που βελάζει» (2018).

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.