Νίκος Καραπάνος : Είμαστε αντίθετοι σε διαμονή ή παραμονή προσφύγων σε ιδιωτικούς και δημόσιους στεγασμένους χώρους εντός του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου(video)

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike καραπάνος

Έκτακτη ευρεία σύσκεψη στο Μεσολόγγι την Παρασκευή στις 10:00 το πρωί ,στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.


Το πρωί της Παρασκευής 23 Νοεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ. ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Ν. Καραπάνος συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη στο Δημαρχείο, καλώντας σε συμμετοχή την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, τα μέλη και τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπους φορέων και συλλόγων. Η σύσκεψη αφορά την συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με σοβαρό τρέχων θέμα της πόλης του Μεσολογγίου που προέκυψε σήμερα Τετάρτη 21/11/2018. 

Η ανάρτηση του κ.Καραπάνου :

Κανένας δεν επιτρέπεται να «παίζει» παιχνίδια ερήμην των ψηφισμάτων του δημοτικού συμβουλίου αλλά και των ίδιων των πολιτών.

Η αιφνίδια και απροειδοποίητη άφιξη μεγάλου αριθμού μεταναστών σε ιδιωτική ξενοδοχειακή μονάδα της πόλης του Μεσολογγίου προφανώς για κάποιους λόγους (τους οποίους και δεν κατανοούμε) παρέμεινε άγνωστη ακόμη κι από τα ίδια τα κυβερνητικά στελέχη που σήμερα βρέθηκαν εδώ. Και μιλώ για τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο, τον Υφυπουργό Εργασίας τον αντιπρόεδρο της Βουλής Γ. Βαρεμένο και την βουλευτή Μαρία Τριανταφύλλου . Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά.

Το κυρίαρχο όλων όμως είναι εάν υπάρχουν και έχουν προβλεφθεί οι προϋποθέσεις φιλοξενίας τόσων ανθρώπων για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Αυτοί που λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις έχουν ειδοποιήσει τις αντίστοιχες υπηρεσίες (ΚΕΛΠΝΟ κ.α); Ποια υγειονομική δομή από τις υπάρχουσες μπορεί να διαχειριστεί την απαραίτητη κατά τα άλλα προστασία αυτών των ανθρώπων;

Μπορούν οι ήδη υποστελεχωμένες τοπικές αρχές να προσφέρουν υπηρεσίες ασφάλειας; Ποιος διασφαλίζει την αξιοπρεπή διαβίωση των φιλοξενούμενων στο χώρο; Συντονίζει κάποιος αυτή την παραμονή αυτών των ανθρώπων ή είναι αφημένοι στην τύχη τους;

 Αναγνωρίζουμε το μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα αλλά με ερήμην αποφάσεις χωρίς καν να ζητηθεί η συνεργασία της τοπικής κοινωνίας τα θέματα δεν λύνονται αλλά μεγεθύνονται. Επίσης θυμίζουμε σε όσους καταναλώνουν πολύτιμη ενέργεια και σκέψη στα πληκτρολόγια πως ο Δήμος και οι υπηρεσίες του πολύ πρόσφατα έδειξαν και απέδειξαν με έργα και όχι λόγια το επίπεδο και την ανθρωπιά τους. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απόψεις κι ενέργειές τους.
Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.