ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Σπήλιος Λιβανός: Πολιτικοί γυρολόγοι και ναυάγια αφήνουν θλιβερό αποτύπωμα στην πολιτική ζωή


Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο Σπήλιος Λιβανός, καταγγέλλοντας παρασκηνιακές διαβουλεύσεις με στόχο το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Μιλώντας στη ΔΗΜΤΟ Αγρινίου ο Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας του Κυριάκου Μητσοτάκη και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο για «τραγέλαφο άθλιου θεάτρου Τσίπρα-Καμμένου» με στόχο να παραμείνουν λίγο παραπάνω στην κυβέρνηση και στη Βουλή, χαρακτηρίζοντας «ψεύτικο» το διαζύγιο, που όπως είπε, υποκρύπτει συναλλαγή.  «Η χειρότερη κυβέρνηση της νεότερης Ιστορίας που διαλύει την μεσαία τάξη , καταποντίζει την οικονομία και  διώχνει τους Έλληνες στο εξωτερικό, τώρα παίζει με τους θεσμούς και αφήνει ένα θλιβερό αποτύπωμα στην πολιτική ζωή λίγο πριν αποχωρήσει» είπε χαρακτηρίζοντας τους βουλευτές που σπεύδουν να στηρίξουν, αιφνιδιαστικά, την κυβέρνηση, ως «πολιτικούς  γυρολόγους και ναυάγια με μόνο στόχο την εξουσία».



«Ξαφνικά βουλευτές που τον Δεκέμβριο καταψήφισαν τον προϋπολογισμό της κυβέρνησης σήμερα τη στηρίζουν. Τί μεσολάβησε άραγε;» διερωτήθηκε ο κ. Λιβανός κάνοντας λόγο για τελευταίους ρόγχους πριν τον θάνατο της κυβέρνησης που όμως απειλούν την Δημοκρατία μας. Σύμφωνα με τον κ. Λιβανό η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ισοδυναμεί με στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ υπενθύμισε δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα το 2014 πως την ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός μέσα από τις κάλπες.

Ο Σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα της οικονομίας επισημαίνοντας πως οι πολίτες ξέρουν ότι τα εισοδήματά τους μειώθηκαν, ότι οι φόροι αυξήθηκαν. «Η Ελλάδα δεν μπορεί σήμερα να δανειστεί με ευνοϊκούς όρους, οι πολίτες πλήρωσαν περισσότερα από €100 δισ., με κλειστές τράπεζες, με capital controls. Έχουν υποστεί 29 αυξήσεις φόρων και 17 παρεμβάσεις που μειώνουν το εισόδημα των συνταξιούχων. Η Ελλάδα επιτηρείται στο πλαίσιο ενός άτυπου Μνημονίου που ναρκοθετεί την οικονομία με υπερβολικά πλεονάσματα μέχρι και το 2022 και με ενέχυρο για 99 χρόνια τον δημόσιο πλούτο - μέχρι και τα μνημεία μας» δήλωσε, τονίζοντας πως η ΝΔ έχει ξεκαθαρίσει πως χρειάζεται πολιτική αλλαγή που θα οδηγήσει και σε αλλαγή της οικονομικής πολιτικής. «Μιλάμε ήδη για την ανάγκη μείωσης της φορολογίας, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μέσα στα πρώτα δύο χρόνια αλλά και για σειρά παρεμβάσεων με στόχο την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και προσέλκυσης επενδύσεων. Οι πολίτες δεν χρειάζονται μόνο φιλοδωρήματα. Χρειάζονται στέρεες βάσεις για μια υγιή οικονομία» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σκληρή κριτική άσκησε και για τα ζητήματα της ασφάλειας δηλώνοντας πως η χώρα έχει αφεθεί στο έλεος της ανομίας με τα ακραία στοιχεία να κυριαρχούν στα Πανεπιστήμια την ώρα, που όπως είπε, «η κυβέρνηση κλείνει το μάτι σε τρομοκρατικές ομάδες όπως ο Ρουβίκωνας και αφήνει τον Κουφοντίνα να κάνει βόλτες στο κέντρο της Αθήνας.»

Τέλος ο Σπήλιος Λιβανός επεσήμανε την ανάγκη να οδηγηθεί η χώρα, άμεσα, σε εκλογές. «Είναι σαφές πλέον πως οι εκλογές θα γίνουν μέσα στο 2019. Το συντομότερο θα είναι το καλύτερο για τη χώρα. Ήδη ξένοι οίκοι και ΜΜΕ επισημαίνουν πως το καλύτερο για την ανάπτυξη της οικονομίας είναι η πολιτική αλλαγή. Η πολιτική αυτή αβεβαιότητα σε συνδυασμό με την πολιτική Τσίπρα είναι σαφές πως θα συνεχίσουν να οδηγούν τη χώρα προς τα πίσω.  Η Ελλάδα χρειάζεται μια νέα κυβέρνηση με ξεκάθαρο όραμα και πρόγραμμα για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτό το μέλλον μπορεί να το διασφαλίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μια κυβέρνηση της ΝΔ» δήλωσε ο κ. Λιβανός.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια