ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Εγκρίθηκε η προμήθεια και τοποθέτηση 9 σταθμών,για 81 ηλεκτρικά ποδήλατα στο Αγρίνιο


Ένα σημαντικό έργο με περιβαλλοντικό αποτύπωμα ενέταξε ο Δήμος Αγρινίου και προχωρά στην διαδικασία δημοπράτησης. Πρόκειται για το 4ο έργο που εντάσσεται  στο  πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
Το έργο αφορά την προμήθεια και τοποθέτηση 9 σταθμών  ηλεκτρικών ποδηλάτων,  εκ των οποίων οι 2 θα διαθέτουν βάση για ποδήλατα ΑΜΕΑ.
Συνολικά θα τοποθετηθούν 81 ηλεκτρικά ποδήλατα και δύο ποδήλατα ΑΜΕΑ σε κοινόχρηστους χώρους που καλύπτουν μεγάλο τμήμα του Δήμου.
Για την εφαρμογή θα εγκατασταθεί  ένα  αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό  σύστημα  που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να  παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντας το σε κάποιο από τα  εγκατεστημένα σημεία στάθμευσης. Παράλληλα θα περιλαμβάνονται και ποδήλατα που μπορούν να εξυπηρετήσουν πολίτες με κινητικές  δυσκολίες ώστε να παρέχεται ίση πρόσβαση σε όλους. Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε ειδικές κατασκευές – σταθμούς ενοικίασης.

Ικανοποιημένος από την ένταξη του έργου εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου: “ Προχωράμε  βημα βημα στην υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου μας για το Αγρίνιο που αναδεικνύει την πόλη μας ως πράσινη, βιώσιμη και έξυπνη πόλη.  Την πόλης που ονειρευόμαστε, οραματιζόμαστε και θέλουμε να ζήσουμε. Όλοι μαζί εργαστήκαμε  μεθοδικά, με συνέπεια και απόλυτα προσηλωμένοι στον στόχο μας. Τα αποτελέσματα είναι απτά. Εντάσσουμε το 4ο έργο της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που είναι το μεγαλύτερο πρόγραμμα που υλοποιείται στην πόλη τα τελευταία χρόνια».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια