ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Πλήθος κόσμου στην προεκλογική ομιλία της υποψήφιας βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας Γεωργίας Μπόκα.


Η αίθουσα  ήταν ασφυκτικά γεμάτη αλλά και ο χώρος εκτός αυτής. Η υποψήφια βουλευτής καταχειροκροτήθηκε από τους παραβρισκόμενους ενώ την προλόγισαν.
ο Ιωάννης Καρβέλης Συνδικαλιστής του ΟΑΕΔ και πρώην Περιφερειακός Δ/της ΟΑΕΔ  Πελοποννήσου, η κα Νικολίνα Μαρίνου πρόεδρος ΟΝΕΔ Αιτ/νίας και ο τέως Βουλευτής και Νομάρχης της Ν.Δ Αιτ/νίας κος Δημήτρης Σταμάτης.

Οι ομιλητές εκφράστηκαν με τα καλύτερα λόγια για την κα Μπόκα. Ως άνθρωπος κερδίζει τους γύρω της για την εργατικότητά, την πορεία, την σταθερότητά της αλλά και για την αφοσίωση της στην Νέα Δημοκρατία.

Το παρόν και τις καλύτερες ευχές έδωσε και ο πρώην βουλευτής Αιτ/νίας Ν.Δ κος Αποστόλης Κωστόπουλος.

Για την κα Μπόκα η Αιτωλοακαρνανία είναι μια προσωπική υπόθεση και ένα στοίχημα ζωής.

Ζητά από τον κόσμο να την στηρίξει στις εκλογές με την ψήφο του για ένα καλύτερο μέλλον, μια αυτοδύναμη Ελλάδα που γυρίζει σελίδα και προχωρά με αλματώδη βήματα προς την ανάπτυξη.

Αναλυτικά η ομιλία της κας.Μπόκα


Φίλες και φίλοι
αγαπητοί συμπατριώτες

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας απόψε εδώ.
Είναι  μια παρουσία που μου δίνει δύναμη και μεγάλη χαρά
Είναι μια παρουσία που στέλνει το δικό της ηχηρό μήνυμα.
Είναι μια παρουσία που φωνάζει για την ανάγκη να γυρίσει σελίδα η χώρα και η Αιτωλοακαρνανία μας.


Μπήκα σε αυτή την μάχη, γιατί αγαπάω την πατρίδα μου, παλεύω για τη γενιά μου, τιμώ και σέβομαι την ιστορία και τους μεγαλύτερους.


(Την πρώτη φορά που στάθηκα όρθια μπροστά σας 10 χρόνια πρίν ως υποψήφια βουλευτής ήμουν μια νέα υπάλληλος του ΟΑΕΔ, που ήδη είχε κάνει τα πρώτα της βήματα στην ενασχόλησή της με τα κοινά ως Νομαρχιακή Σύμβουλος Αιτωλοακαρνανίας. )


Η κόρη  ενός βιοπαλαιστή, ένα από τα 3 παιδιά μιας μεσοαστικής οικογένειας που μοιράζονταν
την αγάπη,
την κοινή προσπάθεια για προκοπή,
τις αρχές της αξιοπρέπειας της αλληλεγγύης και του σεβασμού.

Το παιδί ενός δημιουργικού χωριού, της Άνω Τραγάνα Παραβόλας,  που μοιράζονταν όνειρα και δημιουργούσε  όμορφες αναμνήσεις.
Και τα όνειρα αυτά ήθελα και θέλω να γίνουν πραγματικότητα.
Το χαμόγελο στα χείλη του πατέρα μου, όπλιζε τη μάνα μου με καλοσύνη να χει το σπίτι ανοιχτό  και μου έδινε δύναμη να αγωνίζομαι στο πλευρό του :
αγρότη που οργώνει το χωράφι,
στον έμπορο να κάνει νέες δουλειές,
στους μαθητές,
στους  απόφοιτους των Πανεπιστημίων,
που όλοι μαζί αγαπούν τη πατρίδα και την στηρίζουν.
Είναι οι ίδιες παραστάσεις, είναι τα ίδια βιώματα που είναι χαραγμένα και σε σας αλλά που λείπουν από τους σημερινούς κυβερνώντες.

Άνθρωποι που μεγάλωσαν στα σαλόνια, αλλά την ίδια ώρα εμφανίζονται δήθεν κοινωνικά ευαίσθητοι,
άνθρωποι που έκαναν καταλήψεις μαθητές αλλά μεγάλοι τις ταυτίζουν με ακροδεξιές συμπεριφορές,
άνθρωποι που πρωτοστατούσαν σε πορείες νέοι αλλά μεγάλοι στέλνουν τα ΜΑΤ,
Άνθρωποι που νέοι κατηγορούσαν το κεφάλαιο αλλά μεγάλοι το αγκάλιασαν,
άνθρωποι που νέοι πίστευαν στην κοινωνική οικονομία αλλά μεγάλοι έγιναν υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς.
Η ελπίδα που ευαγγελίστηκαν χάθηκε και έκαναν τον καθένα από εσάς να αισθάνεται ότι όποιος και να κυβερνήσει δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα.
Δεν είναι όμως αλήθεια.
Σήμερα με την συγκινητική παρουσία σας εδώ όλοι εσείς νέοι, ηλικιωμένοι, άνδρες, γυναίκες, φοιτητές, από όλες τις κοινωνικές τάξεις, το αποδεικνύετε περίτρανα.

Η ελπίδα είναι ζωντανή και η πολιτική αλλαγή έρχεται, η Νέα Δημοκρατία θα γίνει κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένας εξαιρετικός Πρωθυπουργός της χώρας.
Ένας πολιτικός σύγχρονος,
με εξαιρετική παιδεία,
με ήθος με αρχές και ειλικρίνεια,
που μπορεί να οδηγήσει την χώρα στο αναπτυξιακό μέλλον.

Εδώ λοιπόν, σας έφερε η πεποίθηση ότι οι αγωνίες μας θα συναντηθούν,
οι αξίες μας και η δικαίωση της προσφοράς μας στην Πατρίδα θα βρεθούν μαζί,
θα ανταμώσουν οι πράξεις που έκανε ο καθένας μας από το μετερίζι του για την Ελλάδα.
Ήρθατε στην πρόσκλησή μου όχι μόνο για να συναντήσετε εμένα,
αλλά αυτό που σηματοδοτεί η πορεία μου στην πολιτική και στη ζωή.
Αυτό που έχει νόημα είναι να συνεχίσει να υπάρχει αυτό που εσείς αναγνωρίζετε στο πρόσωπό μου 10 χρόνια τώρα και που πρέπει να παραμείνει ζωντανό.
Και αυτό δεν είναι άλλο από το όνειρο που έχει κάθε μάνα για το παιδί της,
κάθε πατέρας για την φαμίλια του,
κάθε δάσκαλος για το μαθητή του.
Με απλά λόγια:
η Δημιουργία,
ο κόπος,
ο μόχθος,
η καταξίωση,
η προσφορά στον συνάνθρωπο,
η αφοσίωση στην πατρίδα.

Στην Αιτωλοακαρνανία, θεωρώ ότι μέχρι σήμερα έχω κάνει το χρέος μου στο ακέραιο.
Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο,
στο Διοικητικό Συμβούλιο του νέου νοσοκομείου Αγρινίου που συμμετείχα,
στην Υπηρεσία στον ΟΑΕΔ,
στο Υπουργείο Εργασίας ως Ειδική Σύμβουλος του Υπουργού Γιάννη Βρούτση, στο Δ.Σ. του ΕΟΠΕΠ.
Μεσολάβησαν όμως
4,5 καταστροφικά κίτρινα χρόνια μέχρι και σήμερα.
4,5 χρόνια που ο λαικισμός, το ψέμα και η υποκρισία κυριάρχησαν
4,5 χρόνια που απέδειξαν ότι το αφήγημα περί ενός άλλου δρόμου της αριστεράς δεν μπορεί να εφαρμοστεί, ότι όλα όσα έλεγαν, πίστευαν και έγραφαν οι μέντορες της αριστεράς στην πράξη δεν γίνονται.
Είναι μόνο θεωρία, είναι μόνο στα χαρτιά.



Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε υποτίθεται για να διώξει την Τρόικα και να βγάλει τη χώρα από την εποπτεία των δανειστών, αλλά υπέγραψε τρίτο μνημόνιο δυσβάστακτο και έβαλε την χώρα σε ενισχυμένη εποπτεία για πολλά χρόνια.
Ήρθε για να σώσει την δημόσια περιουσία από τους δανειστές και υποθήκευσε μέχρι και τα αρχαία μνημεία για 100 χρόνια
Ήρθε γιατί τους ενοχλούσε να διδάσκονται τα θρησκευτικά στα σχολεία και η κυρίαρχη θρησκεία μας και προσπαθούν να το πετύχουν με την αναθεώρηση του συντάγματος.
Ήρθε για να κρατικοποιήσει τις τράπεζες και κατάφερε το αντίθετο να τις εξαϋλώσει και μαζί και τις μετοχές που είχε το δημόσιο ζημιώνοντάς το κατά πολλά δις ευρώ.
Ήρθε για να στηρίξει τους χαμηλοσυνταξιούχους αλλά  τους έκοψε το ΕΚΑΣ και την επικουρική σύνταξη. Την ίδια ώρα που στερεί από 300.000 νέους συνταξιούχους την σύνταξή τους αφού περιμένουν 3 χρόνια για να την πάρουν.
Ήρθε υποτίθεται για να στηρίξει τους φτωχούς και τους εγκλώβισε στην παγίδα της φτώχειας, στο επίδομα των 200 ευρώ χωρίς να μπορούν να επανενταχθούν στην εργασία.
Ήρθε για να πολεμήσει την διαφθορά αλλά κρυφός στόχος ήταν να δημιουργήσει ένα νέο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής.
Δυστυχώς όμως κατάφερε και πολλά
Κατάφερε να φορτώσει το δημόσιο πάλι με στρατιές συμβούλων, μετακλητών και δημοσίων υπαλλήλων αδιαφορώντας για τις δημοσιονομικές επιπτώσεις
Κατάφερε να χαρίζει επιλεκτικές οφειλές στο δημόσιο συγκεκριμένων επιχειρηματιών, την ώρα που οι οφειλές των πολιτών προς εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο έχουν εκτοξευτεί πάνω από τα 100 δις
Ευτυχώς όμως κατάφερε και ένα καλό. Το επισήμαναν άλλωστε, μία σειρά ιστορικών στελεχών της αριστεράς, ότι απομυθοποίησε τον εναλλακτικό δρόμο. Είδε ο κόσμος τι σημαίνει ΣΥΡΙΖΑ και ενωμένες οι φωνές θα υψωθούν και θα πουν
ποτέ πια ΣΥΡΙΖΑ,
ποτέ πια λαϊκισμός,
ποτέ πια ρεβανσισμός.

Η κυβέρνηση έδειξε να αδιαφορεί  για τους θεσμούς. Ο Πρωθυπουργός ανεχόταν συνεχώς,  ανεπίτρεπτες συμπεριφορές και δηλώσεις υπουργών του, που εξευτελίζουν το πολιτικό ήθος και απαξιώνουν τον πολιτικό λόγο.
Και ο ευτελισμός της πολιτικής διώχνει τη νεολαία γιατί δημιουργεί πίστη ότι εδώ το πολιτικό προσωπικό είναι μη σοβαρό και ως εκ τούτου η ελπίδα χάνεται.
Νέοι επιστήμονες που εστιάζουν στα χείλη των Υπουργών μήπως και διακρίνουν σχέδιο ανασυγκρότησης, αλλά αυτό που εισπράττουν είναι χυδαίος πολιτικός και διχαστικός λόγος, δεκάδες ώρες στα tweets και το facebook αντί για δουλειά, παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη, ύβρεις και σκευωρίες.
Έτσι λοιπόν, απογοητεύονται και παίρνουν τη δύσκολη απόφαση. Και φεύγουν και στερούν από την Πατρίδα ότι καλύτερο υλικό έχει.
Αλλά και όταν φύγουν δεν σκέφτονται να γυρίσουν.
Και αποστεώνεται η χώρα από την γνώση και την καινοτομία που αυτά τα παιδιά αποκτούν σε ξένες χώρες.
Η Βουλή έχασε το κύρος και την αίγλη της. Όταν βλέπουμε Βουλευτές με παντόφλες, η εικόνα που δημιουργείται είναι αποστροφή στην πολιτική.


Παράλληλα αρνούνται ακόμη να κάνουμε τα αυτονόητα για να βγει από το τέλμα ο τόπος. Να θεσμοθετήσουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια για να μην ξεσπιτώνονται και φεύγουν οι νέοι μας να σπουδάζουν στο εξωτερικό.
Κανένα μέτρο για να αντιμετωπιστεί η  υπογεννητικότητα, που μαζί με την γήρανση του πληθυσμού οδηγεί σε εκρηκτικό δημογραφικό πρόβλημα που υπονομεύει το μέλλον της χώρας.
Ποια είναι όμως η επόμενη μέρα;
Πρέπει να αγωνιστούμε απέναντι σε ότι χωρίζει τους Έλληνες και να προστατεύσουμε ότι μας ενώνει.
Να σταματήσουμε τον λαϊκισμό, και να αντισταθούμε στο ψέμα και να σηκώσουμε τείχος προστασίας για τη θρησκεία μας, και να μείνουμε πιστοί στην τήρηση των όσων μας παρέδωσαν με αίμα οι πρόγονοί μας, όπως η μοναδικότητα της Ελληνικής Μακεδονίας.
Να υπερασπίσουμε την εθνική μας ταυτότητα, να στηρίξουμε το θεσμό της οικογένειας.
Να αναδείξουμε μία κυβέρνηση που δεν θα είναι πρόθυμη για τους ξένους, αλλά χρήσιμη για τον Ελληνικό λαό.
Να προστατεύσουμε την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και να δημιουργήσουμε μία πολιτεία ισονομίας, με σταθερούς κανόνες,  με σεβασμό στους θεσμούς
Να επενδύσουμε στην παιδεία, την υγεία, την καινοτομία, την έρευνα, την τεχνολογία, την καθαρή ενέργεια, τον τουρισμό και να ανασυσταθεί η παραγωγική επιχειρηματικότητα.
Να ενδιαφερθούμε περισσότερο για την κοινωνία των πολιτών και να στηρίξουμε την επανένταξη των κοινωνικά αδυνάτων.
Είναι δική μας ευθύνη να αγωνιστούμε για την μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων.
Είναι δική μας ευθύνη το παρόν και το μέλλον κάθε νέου παιδιού που γεννιέται.
Σε ότι αφορά την Αιτωλοακαρνανία, διαθέτει μια δυναμική επιχειρηματική κοινότητα, ικανούς επιστήμονες και έναν αξιόλογο πρωτογενή τομέα που με την κατάλληλη και απαραίτητη καθοδήγηση μπορεί να πρωταγωνιστήσει την επόμενη δεκαετία, σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.


Σήμερα την Αιτωλοακαρνανία την διασχίζει ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που την ενώνει με την Πελοπόννησο και την Αττική, αλλά και με την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Πρέπει όμως να βελτιώσουμε και να εκσυγχρονίσουμε το τοπικό οδικό δίκτυο που βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση. Αλλά και να ολοκληρωθούν και να σχεδιαστούν νέα οδικά έργα όπως:
-τους κάθετους άξονες σύνδεσης της Ιονίας οδού με το Αγρίνιο και το Μεσολόγγι και τη διασύνδεση της Ιόνιας με το λιμάνι του Μεσολογγίου.
• Η σύνδεση του Δυτικού με τον Ανατολικό άξονα της χώρας, δηλαδή ο αυτοκινητόδρομος που θα ενώνει το λιμάνι στο Πλατυγιάλι Αστακού με την Ιόνια Οδό, το Αγρίνιο, το Καρπενήσι και στη συνέχεια με τη Λαμία και τον αυτοκινητόδρομο Ε-65.
• Η ολοκλήρωση του άξονα Αμβρακία – Άκτιο.
• Ο Παραϊόνιος άξονας που θα συνδέει το Μεσολόγγι με τον Αστακό, τον Μύτικα, το Άκτιο και την Πρέβεζα.
• Ο οδικός άξονας Ναύπακτος, Θέρμο, Αγρίνιο και η σύνδεσή του με το Καρπενήσι.
• Ο οδικός άξονας Αμφιλοχία, Ορεινός Βάλτος, Λίμνη Κρεμαστών και η σύνδεση του με το Καρπενήσι και την Καρδίτσα.
• Ο διαγώνιος άξονας Ναύπακτου – Λαμίας.
Όλα αυτά, αποτελούν και προτάσεις του Τεχνικού μας Επιμελητηρίου, επιστημόνων που έχουν ένα συγκροτημένο σχέδιο για την ανάπτυξη του τόπου μας.
Και η επόμενη κυβέρνηση, θα έχει πολλή δουλειά να κάνει.
Τα συγκεκριμένα έργα μπορούν να βάλουν το νομό μας στον επενδυτικό χάρτη, να διεκδικήσουμε μερίδιο από τον τουρισμό και να καταστεί η περιοχή μας κέντρο Agro-Logistics και όχι μόνο.
Σύντομα θα υπάρχει ένα σύγχρονο αεροδρόμιο στο Άκτιο με χιλιάδες αφίξεις κάθε χρόνο. Από τις αφίξεις αυτές πρέπει ο τόπος μας να διεκδικήσει το μερίδιο που αξίζει και δικαιούται στον τουρισμό, τη  βιομηχανία της Ελλάδας.Η πάλαιρος, ο Αστακός, το Μεσολόγγι, η Ναύπακτος δεν  έχουν να ζηλέψουν τίποτα από άλλες περιοχές που σφύζουν από ζωή κάθε καλοκαίρι. Εχουμε την μεγαλύτερη και  ομορφότερη Λίμνη, την Τριχωνίδα και δυστυχώς τόσα χρόνια τα οποια σχέδια είναι ακόμη στα χαρτιά…κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον!


Επίσης, υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες στην πρωτογενή παραγωγή, είτε αφορά την γεωργία, είτε την κτηνοτροφία και κατά συνέπεια στον διατροφικό τομέα, για την ανάπτυξη μικρών και μεσαίων μεταποιητικών μονάδων ή μεγαλύτερων βιομηχανικών.
Απαιτείται όμως η δημιουργία ΒΙΟ.ΠΑ στο Αγρίνιο και η οριοθέτηση των χρήσεων γης στο νομό μας, ώστε να αναπτυχθούν με τρόπο οργανωμένο και με σεβασμό στο περιβάλλον, μονάδες του πρωτογενούς και του δευτερογενούς τομέα που θα δημιουργήσουν όχι μόνο νέες θέσεις εργασίας, αλλά θα συμβάλουν ώστε η υπεραξία που θα δημιουργείται να παραμένει στον τόπο μας.
Η Αιτωλοακαρνανία πρωταγωνιστεί στην παραγωγή ενέργειας και πρέπει να κερδίσει ανταποδοτικά οφέλη, αρκεί να τα διεκδικήσει αποτελεσματικά και δυναμικά και οι άνθρωποί της να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο, με περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας.
Αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι απόψε μπροστά σας, αυτός είναι ο λόγος που έθεσα υποψηφιότητα για βουλευτής. Για να διεκδικήσω όσα μας στέρησαν.
Βλέπω σήμερα εδώ, αγαπημένα πρόσωπα που αγωνίστηκαν μαζί μου όλα τα προηγούμενα χρόνια. Άνθρωποι που με πίστεψαν όσο ο πατέρας μου, με φρόντισαν όσο η μάνα μου και με δίδαξαν όσο οι δάσκαλοί μου.
Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Δεν τους ξέχασα, δεν θα τους ξεχάσω. Τα πρόσωπά τους θα μου δίνουν δύναμη, τα χέρια τους θα με κρατούν σφιχτά όρθια, το βλέμμα τους θα με κρατά στο σωστό δρόμο και η ευχή τους θα με προστατεύει για να πετύχουμε το στόχο και να έρθει η δικαίωση.
Και θα αφήσω παρακαταθήκη στις γενιές που ακολουθούν να μην λησμονούν αυτούς που τους αγάπησαν, τους στήριξαν, τους ευεργέτησαν.
Φίλες και φίλοι Αιτωλοί, Ακαρνάνες
Θέλω σήμερα να δεσμευτούμε ότι ο καθένας μας, θα αναλάβει το ατομικό του χρέος. Χρέος προς την οικογένειά του, χρέος προς την πατρίδα.
Σε αυτές τις εκλογές το διακύβευμα είναι η ανατροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνει ξανά γαλάζιος ο ουρανός.
Να γίνει ο Μητσοτάκης, ο καλύτερος πρωθυπουργός της χώρας, καθώς μπορεί να επαναφέρει τη χώρα σε τροχιά προόδου , να ξαναδεί ο τόπος προκοπή, να ξαναγυρίσουν τα παιδιά μας πίσω, να δημιουργηθούν πάλι δουλειές, να επιστρέψει η ελπίδα και το χαμόγελο.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας που είστε εδώ σήμερα. Το μήνυμά σας είναι πιο ισχυρό από ποτέ..
Σας ζητώ να είμαι η νέα σας επιλογή. Επιλογή αρχών και αξιών, επιλογή συνειδητή για τη μεγάλη αλλαγή.στην Αιτωλοακαρνανία
Όλοι μαζί την Κυριακή στις 7 του Ιούλη να κάνουμε πράξη αυτό που σήμερα αποτελεί κοινωνική απαίτηση. Την πολιτική αλλαγή με Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και  τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργο,  για μια κυβέρνηση, που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες  και θα τους εγγυάται ασφάλεια και σιγουριά.

Σας ευχαριστώ θερμά.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια