ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Επίσκεψη της Γεωργίας Μπόκα στα γραφεία του ΙΚΑ, στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αγρινίου ,σε επιχειρήσεις και στην Ένωση Αγρινίου


Το προσωπικό των γραφείων του ΙΚΑ,του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αγρινίου καθώς και επιχειρήσεων συνάντησε η υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κα Γεωργία Μπόκα.



Είχε την ευκαιρία έτσι να συζητήσει με τους υπαλλήλους και γενικότερα με όλο το προσωπικό για τα φλέγοντα θέματα του κλάδου αλλά και για τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες που πρέπει να παρέχονται στους πολίτες.

Η κα Μπόκα δέχθηκε τις θερμές ευχές όλων και στην συνέχεια επισκέφθηκε την ανοιχτή μονάδα κοινωνικής φροντίδας του Υ.Υ&Κ.Α. ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Αγρινίου.

Ενημερώθηκε για την σπουδαιότητα του έργου που επιτελείτε και για τη βοήθεια που πρέπει να έχουν όλες αυτές οι μονάδες για την καλύτερη λειτουργία τους.



Η κα Γεωργία Μπόκα τόνισε με την σειρά της την αναγκαιότητα ύπαρξης και σωστής λειτουργίας αυτών των τόσο σημαντικών δομών με το κράτος να είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια και στόχο τους. Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση αλλά και η ίδια με την εκλογή της, θα έχουν ως πρωταρχικό σκοπό την καλύτερη δυνατή λειτουργία συνολικά των κοινωνικών δομών φροντίδας προς όφελος της κοινωνίας.

Ακολούθησε επίσκεψη σε επιχειρήσεις της περιοχής όπου το κύριο θέμα της συζήτησης με τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες ήταν η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη-ανάπτυξη των επιχειρήσεων, με σκοπό τη μείωση της ανεργίας και τη στήριξη της περιφέρειας.








Στη συνέχεια  κα.  Μπόκα συμμετείχε σε σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού, για την αγροτική ανάπτυξη και τις προοπτικές του χώρου.


Η σύσκεψη ξεκίνησε με τη συνοπτική παρουσίαση του συνόλου των υπηρεσιών και δραστηριοτήτων του Συνεταιρισμού, με τον πρόεδρο κ. Θωμά Κουτσουπιά να εστιάζει ιδιαίτερα στις αναπτυξιακού χαρακτήρα πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η Ένωση, τονίζοντας τη σημασία που έχουν επενδύσεις όπως αυτές των ΑΠΕ και των Ενεργειακών Κοινοτήτων ή της ΑΜΦΙΓΑΛ, συνολικά στην τοπική οικονομία.

Παράλληλα, ετέθησαν μια σειρά από θεσμικού κυρίως χαρακτήρα αγκυλώσεις στη λειτουργία του κεντρικού κράτους, η επίλυση των οποίων αποτελεί προϋπόθεση για να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να αποδώσει σύμφωνα με τις πραγματικές του δυνατότητες.

Φυσικά, ανεδείχθησαν και τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν στους ανασχετικούς παράγοντες που εμποδίζουν την ανάκαμψη του αγροκτηνοτροφικού κλάδου στην Αιτωλοακαρνανία.

Η κα. Μπόκα σημείωσε ότι τα προβλήματα αυτά δεν πρόκειται να επιλυθούν αν αποσπασματικά και ευκαιριακά μόνο τα προσεγγίζουν οι διοικούντες και υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός για τη συνολική τους αντιμετώπιση, μέσω ενός ειδικού προγράμματος, προσαρμοσμένου στα πραγματικά προβλήματα του χώρου.

Σημείωσε, μάλιστα, ότι αυτό ακριβώς είναι που η ίδια θα αναδείξει, εφ’ όσον εκλεγεί και πως αυτό υπηρετεί η επίσκεψή της στην Ένωση Αγρινίου, που εκ των πραγμάτων, θα έχει κομβικό ρόλο σε μια τέτοια προσπάθεια.

Μάλιστα, η κα. Μπόκα πρότεινε τη σύνδεση της επιμόρφωσης-κατάρτισης ανέργων με την πρωτογενή παραγωγή, θέμα στο οποίο επίσης η Ένωση Αγρινίου μπορεί να συμβάλλει θετικά για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας.

Τέλος, στη σύσκεψη συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη νέα ΚΑΠ και τις μεταβολές που αυτή επιφέρει, η πορεία υλοποίησης του ΠΑΑ στο νομό και τα θέματα υποδομών.







Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια