ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ευρωπαϊκή Γιορτή Σχολικού Αθλητισμού σε σχολεία του Δήμου Αγρινίου


Με δραστηριότητες όπως βάδην, τρέξιμο, σκυταλοδρομία, ποδηλασία, σχοινάκι και ομαδικά αθλήματα  τιμήθηκε  στα σχολεία του Δήμου Αγρινίου η Ευρωπαϊκή Γιορτή Σχολικού Αθλητισμού με κεντρικό σύνθημα «Αγαπώ την άθληση – Αγαπώ την Υγεία μου».

Κεντρικός στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών με τη συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου, μέσω της ενημέρωσης της μαθητικής κοινότητας για τα ευεργετικά οφέλη της άθλησης σε συνδυασμό με την υγιεινή διατροφή.

Τις δραστηριότητες μαθητών της πόλης  παρακολούθησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χρήστος Ζαρκαβέλης ο οποίος αναφέρθηκε στην αξία της άθλησης: «Με μεγάλη χαρά είδα τους μαθητές μας να αθλούνται και να συνειδητοποιούν  πόσο σπουδαίο είναι να μετέχουν σε δραστηριότητες.

Ο αθλητισμός  μυεί  στον έντιμο αγώνα, κάνει  τους νέους μας να πειθαρχούν  σε κανόνες, διαμορφώνει χαρακτήρες που πιστεύουν σε ιδανικά, όπως του υγιούς αθλητισμού πνεύματος  και των αξιών που απορρέουν από αυτόν. Είναι υποχρέωσή μας να ωθούμε τα παιδιά μας στην άθληση και την απόκτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια