ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου η “προσφορά IV”


Εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Αγρινίου η τέταρτη έκθεση με έργα-δωρεές που προσέφεραν κορυφαίοι Έλληνες εικαστικοί δημιουργοί.
Η “προσφορά IV”, που θα διαρκέσει έως τις 10 Νοεμβρίου 2019, περιλαμβάνει περίπου 30 έργα ζωγραφικής που αποτελούν τμήμα της μόνιμης συλλογής της ΔΠΑ.

Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου ευχαρίστησε όλους τους δημιουργούς και τους κληρονόμους τους που, τόσο γενναιόδωρα,  προσέφεραν  στο Αγρίνιο: «Η σημερινή εκδήλωση μας υπενθυμίζει ότι η Πινακοθήκη έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι μιας κοινωνίας που έχει όραμα για το μέλλον της, άποψη για την πορεία της και ισχυρή πολιτιστική ταυτότητα. Στο Αγρίνιο του πολιτισμού  αναδεικνύουμε τον πλούτο και την αξία του έργου που παράγεται.
Είμαστε υπερήφανοι για την καλλιτεχνική κληρονομιά  και την ανεκτίμητη προίκα που κληροδοτούμε στην πόλη επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική επιδίωξή μας για  δημιουργία ζωντανών κυττάρων πολιτισμού».

Ο Καλλιτεχνικός διευθυντής της ΔΠΑ Χρήστος Γαρουφαλής  ανέφερε ότι η έκθεση «προσφορά IV»  εγκαινιάζει την φετινή εικαστική σεζόν στη ΔΠΑ: «Οφείλουμε θερμές ευχαριστίες στους δωρητές καλλιτέχνες: Μάρκο Βενιό, Τζούλια Δημακοπούλου, Λήδα Κοντογιαννοπούλου, Μιχάλη Κότσαρη, Μαρία Κτιστοπούλου, την οικογένεια του αείμνηστου Αιτωλικιώτη Γιάννη Λουκά, Αθανάσιο Μακρή, Γιάννη Μαστραντώνη, Ασπασία Παπαδοπεράκη, Χρίστο Σιμάτο και Μπαρμπαρέλα Σφήκα. Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, θα πραγματοποιούνται οργανωμένες προβολές του έργου «εσύ, ο τελευταίος λεπρός, Spinallonga», προσφορά του Κ. Τσόκλη στη ΔΠΑ».


Ώρες επισκέψεων: Τρίτη – Σάββατο 10.00 – 13.30 & 18.00 – 20.30
Κυριακή 10.30 – 13.30, Δευτέρα κλειστά.
Για ομαδικές επισκέψεις κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη επικοινωνία.
Πληροφορίες: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (Δημ. Βότση 2, Αγρίνιο)
τηλ. 26413 060419,  e-mail: pinakothiki@agrinio.gr,  www.dipinag.gr




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια