ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Χρ.Σταρακά :«Απραξία παραγωγής έργου, χαμηλή απορροφητικότητα και μειωμένες επιχορηγήσεις από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα»...


Αποτέλεσμα εικόνας για kainourgiopress Σταρακά

Απραξία παραγωγής έργου, χαμηλή απορροφητικότητα, και μειωμένες επιχορηγήσεις για επενδύσεις από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα χαρακτηρίζουν τον Ισολογισμό -Απολογισμό του Δήμου Αγρινίου, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην τοποθέτηση της στο Δημοτικό Συμβούλιο η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ –ΜΠΟΡΕΙΣ» Χριστίνα Σταρακά.
Ο Ισολογισμός που παρουσίασε η δημοτική αρχή, δείχνει μόνο την λογιστική πραγματικότητα και όχι την αναπτυξιακή, τόνισε η Χριστίνα Σταρακά.
«Η δημοτική αρχή, επέλεξε να εξαντλήσει  την συζήτηση, σε λογιστικά δεδομένα. Η επιλογή αυτή, δεν μας προκαλεί εντύπωση. Γιατί  ουσιαστικά «κρύφτηκε» πίσω από αριθμούς, πίνακες και δείκτες, προκειμένου να μην απαντήσει στα ουσιώδη ερωτήματα, όπως :
Ποιο είναι το αναπτυξιακό αποτύπωμα της δημοτικής αρχής ;
Ποιο είναι το σχέδιο της, το όραμα της, για την πόλη και τα χωριά μας μέσα από την υλοποίηση έργων ;
Ποια ήταν τα ποσοστά απορροφητικότητας έργων ;
Ποιο ήταν το ποσό επιχορηγήσεων για επενδύσεις από Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα ;
Από τα στοιχεία, είναι ξεκάθαρο ότι σε όλα τα παραπάνω η δημοτική αρχή υστέρησε σημαντικά, γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε μια στασιμότητα για το Δήμο, αφού απουσιάζουν τα μεγάλα έργα που θα δώσουν άλλη αναπτυξιακή πνοή στην περιοχή».
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησης της η Χριστίνα Σταρακά επισήμανε ότι τα στοιχεία για τις επιχορηγήσεις για επενδύσεις από  Ευρωπαϊκά και Εθνικά προγράμματα είναι απογοητευτικά, λόγω έλλειψης ικανότητας, διεκδικήσεις, οργάνωσης και προγραμματισμού .
«Πως να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις, όταν δεν υπάρχει οργάνωση και προετοιμασία για ωρίμανση μελετών. Δυστυχώς αυτή η κατάσταση τείνει να παγιωθεί, αν λάβει κανείς υπόψιν ότι στο Τεχνικό πρόγραμμα για το 2020 το ποσό για μελέτες είναι μόλις 60.000 ευρώ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ολοκληρώνοντας την εισήγηση της η Χριστίνα Σταρακά τόνισε  ότι, μέσα από τον Ισολογισμό-Απολογισμό, διαμορφώνεται μια κατάσταση απλής διαχείρισης, χωρίς συνολικό σχεδιασμό για έργα και δράσεις, χωρίς όραμα και ουσία.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια