Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θέρμου κατά της εκτροπής του Αχελώου

Αποτέλεσμα εικόνας για agriniolike θέρμου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου στη συνεδρίασή του της 26ης Φεβρουαρίου 2020
εξέδωσε, με τη 19/2020 Απόφασή του, το παρακάτω ΟΜΟΦΩΝΟ ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Θέρμου εκφράζει την αντίθεσή του σε κάθε μεθόδευση που στοχεύει στην επανέναρξη του έργου της εκτροπής του Αχελώου ποταμού και παράλληλα εκφράζει τη συμπαράσταση του στις πρωτοβουλίες της «Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας κατά της εκτροπής του Αχελώου ποταμού στη Θεσσαλία».
Η Αιτωλοακαρνανία αντιστάθηκε στην υλοποίηση του καταστροφικού - φαραωνικού αυτού έργου και με τους αγώνες της πέτυχε τις ευνοϊκές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Καλούμε την Πολιτεία να σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ και τα αναθεωρημένα σχέδια διαχείρισης υδάτων των λεκανών απορροής Θεσσαλίας και Δυτικής Στερεάς Ελλάδος και να σταματήσει κάθε συζήτηση για την εκτροπή της λογικής και της νομιμότητας.
Ο Δήμος Θέρμου στηρίζει τις αποφάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής κατά της εκτροπής του Αχελώου, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στην τελευταία σύσκεψη,17/01/20, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αγρινίου και θα είναι παρών στο πλευρό της μέχρι την οριστική και αμετάκλητη ακύρωση ενός έργου που εκτρέπει τη λογική και πλήττει ανεπανόρθωτα το φυσικό περιβάλλον.

Θέρμο, 4 - 03 -2020


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΘΕΡΜΟΥ
ΚΩΣΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.