ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Μεταφέρεται στην Πάτρα Το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος που εδρεύει στο Αγρίνιο ;

Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θέρμου για το Πανεπιστήμιο ...

Δημοσιεύτηκε από το Υπουργείο Παιδείας η τροποποίηση της υπουργικής απόφασης Φ. 153/ 79899/Α5/21.05.2019 (ΦΕΚ Β΄ 1904 και 1940 διορθώσεις σφαλμάτων) «Πρόσβαση αποφοίτων Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ.) σε ποσοστά θέσεων του συνολικού αριθμού εισακτέων σε Σχολές, Τμήματα και Εισαγωγικές κατευθύνσεις Τμημάτων των Πανεπιστημίων,… και εφεξής».

Από το ΦΕΚ διαπιστώνει κανείς ότι το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος  έχει νέα έδρα την Πάτρα και όχι το Αγρίνιο ενώ δεν προσδιορίζεται στο  ΦΕΚ η έδρα για το Τμήμα Διοίκησης Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων του Αγρινίου.

Αναμένουμε να δούμε τις εξελίξεις-αντιδράσεις αν και να θυμίσουμε  ότι  το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος,  η Σύγκλητος αλλά και  Γενικές Συνελεύσεις που είχαν προηγηθεί έδειχναν την Πάτρα, ως καταλληλότερη έδρα για την ακαδημαϊκή τους αναβάθμιση.

Μάλιστα σε δηλώσεις τον Δεκέμβριο του 2019 η πρύτανις του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου είχε δηλώσει μετά την σύσκεψη με την Περιφέρεια και το δήμο Αγρινίου στα ΜΜΕ ότι  “σε ό,τι αφορά τις μεταφορές των τμημάτων Αρχαιολογίας και Μηχανικών Περιβάλλοντος από το Αγρίνιο στην Πάτρα, η Σύγκλητος έχει πάρει απόφαση, αλλά την οριστική απόφαση μεταφοράς την παίρνει το υπουργείο Παιδείας. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν όλοι».

Το σχετικό Φ.Ε.Κ

ρεπορτάζ agriniosite.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια