ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Εσύ από που πίνεις νερό;



Οι ψύκτες νερού δεν αποτελούν πλέον μια επαναστατική συσκευή που μας προσφέρει φιλτραρισμένο και καθαρό νερό έτοιμο για κατανάλωση οποιαδήποτε στιγμή – αν και θα έπρεπε καθότι φροντίζουν να λαμβάνουμε ένα από τα πιο σημαντικά συστατικά που είναι απαραίτητα για τον οργανισμό μας. Παρόλο που ως συσκευή χρησιμοποιούνταν σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα από επιχειρήσεις μέχρι και τις προηγούμενες δεκαετίες, πλέον στις μέρες μας, όλο και περισσότερες οικογένειες επιλέγουν συνειδητά να επενδύσουν σε έναν ψύκτη νερού για οικιακή χρήση.

Συγκεκριμένα, οι ψύκτες νερού είναι, θα λέγαμε, βοηθητικά εργαλεία, που διανέμουν καθαρό και φιλτραρισμένο νερό με στόχο τη βελτίωση και την προστασία της υγείας μας από τους διάφορους μικροοργανισμούς που βρίσκονται μέσα στο νερό που παίρνουμε καθημερινά από τις βρύσες μας.

Έτσι λοιπόν, χρησιμοποιώντας τους ψύκτες νερού, δεν χρειάζεται να ανησυχούμε πια για το νερό που φτάνει στα ποτήρια μας, αφού περνάει από διάφορα φίλτρα με σκοπό να καθαρίζεται από τυχόν βακτήρια που επιβιώνουν στο νερό.

Πιο συγκεκριμένα, ένας ψύκτης, ανάλογα με τον τύπο του, μας προσφέρει φιλτραρισμένο νερό, κρύο ή ακόμα και ζεστό. Στο εμπόριο βρίσκουμε διάφορους τύπους ψυκτών ανάλογα με τις δικές μας ανάγκες.

Πλέον οι ψύκτες έχουν κάνει δυναμικά την είσοδό τους και στις εκδηλώσεις μέσα από τις εταιρείες catering οι οποίες αντί να μοιράζουν πολλά μικρά μπουκάλια τα οποία πετιούνται μισοχρησιμοποιημένα σε κάδους που δεν ανακυκλώνονται, παρέχουν φρέσκο φιλτραρισμένο νερό αποφεύγοντας τόσο την οικονομική αλλά και την οικολογική σπατάλη των περασμένων χρόνων.
Μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο τρεις τύπους ψυκτών:

Ψύκτες με υποδοχή για μπουκάλα

Είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος ψύκτη και αναφέρεται και ως ψυγείο νερού. Διαθέτει μια φιάλη νερού των 5 λίτρων η οποία τοποθετείται ανάποδα στην κορυφή του μηχανήματος. Έτσι, το σύστημα αυτό χρησιμοποιεί τη βαρύτητα, μαζί με την πίεση κενού, ώστε να μπορούμε να βάλουμε νερό στο ποτήρι μας με το πάτημα ενός κουμπιού,  αφήνοντας αέρα να εισέλθει στο μπουκάλι. Τόσο απλά.
Ψύκτης νερού με νερό που βγαίνει από κάτω προς τα πάνω

Αυτός ο τύπος διανομέα νερού είναι επίσης γνωστός ως σιντριβάνι νερού και μπορεί να βρεθεί σε δημόσιους χώρους, όπως πάρκα, δημόσια κτίρια, σχολεία κ.λπ.. Είναι ιδιαίτερα πρακτικός σε χώρους όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος καθώς δεν χρειάζεται να καταναλώνονται πλαστικά ποτήρια για το νερό.

Φίλτρα νερού

Αυτά είναι τοποθετημένα όπως τα "σιντριβάνια νερού" και χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με τη βρύση συνδεδεμένα με μια υπάρχουσα γραμμή νερού. Συνήθως, τέτοιους ψύκτες νερού βρίσκουμε σε γραφεία, κύριες ή και εξοχικές κατοικίες.

Αυτοί είναι οι τύποι ψυκτών που μπορούμε να βρούμε στο εμπόριο. Πριν επιλέξουμε κάποιον από αυτούς όμως, είναι σημαντικό να ενημερωθούμε, ώστε να γνωρίζουμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του καθενός τόσο αναφορικά με την χρήση του όσο και για την σωστή συντήρησή του, κι έτσι να επενδύσουμε σε αυτόν που ταιριάζει καλύτερα στις δικές μας ανάγκες ή της επιχείρησής μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια