ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Γραφείο για το παιδικό δωμάτιο


Το παιδικό δωμάτιο είναι ένας χώρος στο σπίτι που συνεχώς αναδιαμορφώνεται, αφού κάθε χρόνο οι ανάγκες των παιδιών είναι διαφορετικές και καινούριες. Φυσικά, δεν είναι πάντα εύκολο να ανακαινίζουμε συνεχώς έναν χώρο ούτε να αγοράζουμε κάθε χρόνο καινούρια έπιπλα ή να αλλάζουμε τη διακόσμηση.

Πώς θα πρέπει λοιπόν να διαμορφώσουμε το παιδικό δωμάτιο;

Δεν υπάρχει πιο ευχάριστο γεγονός από τον ερχομό ενός παιδιού σε μια οικογένεια. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να σκεφτούμε καλά το ζήτημα του παιδικού δωματίου και πώς θα πρέπει να το διαμορφώσουμε, ώστε να μην το αλλάζουμε συνεχώς.

Βέβαια, δεν μπορούμε να αποφύγουμε την σχετικά συχνή αλλαγή του κρεβατιού. Παρ’ όλα αυτά μπορούμε να σκεφτούμε και να επενδύσουμε σε κούνια, της οποίας το μπροστινό κάγκελο βγαίνει, όταν το παιδί μεγαλώσει αρκετά, ώστε να κοιμάται με ασφάλεια, χωρίς το μπροστινό κάγκελο.

Επίσης, πρέπει να επενδύσουμε σε αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους. Ένα παιδί, ακριβώς επειδή μεγαλώνει γρήγορα χρόνο με τον χρόνο, χρειάζεται και πολλά ρούχα. Αυτά τα ρούχα όταν πια θα είναι μικρά, θα πρέπει να αποθηκευτούν κάπου μέχρι να σκεφτούμε πού θα μπορούσαμε να τα δώσουμε. Έχοντας αρκετά συρτάρια και ντουλάπες μπορούμε εύκολα να τακτοποιήσουμε όλα αυτά τα ρούχα, ώστε να μην τα μπερδεύουμε μεταξύ τους.

Μια άλλη σκέψη είναι τα  γραφεία και οι  καρέκλες γραφείου. Θα σκεφτόμασταν ότι είναι νωρίς να μιλάμε για τέτοια έπιπλα, ειδικά μέχρι το παιδί να ξεκινήσει το σχολείο. Ωστόσο, είναι πολύ καλή ιδέα, να επενδύσουμε εξ αρχής σε αυτά τα έπιπλα και να τα χρησιμοποιήσουμε αρχικά ως στοιχεία της διακόσμησης στολίζοντάς τα με λούτρινες κούκλες και παιδικά βιβλία.

Τέλος, καλό είναι να αποφύγουμε χρώματα όπως το ροζ και το μπλε, ανάλογα με το αν το παιδί μας είναι κορίτσι ή αγόρι. Μπορούμε ήδη από την αρχή να προτιμήσουμε ουδέτερα και φωτεινά χρώματα που δεν θα κουράζουν τα μάτια.

Γιατί είναι σημαντικό να διαμορφώσουμε με τέτοιο τρόπο το παιδικό δωμάτιο;

Όπως αναφέραμε και στην αρχή, τα παιδιά μεγαλώνουν γρήγορα και οι ανάγκες τους αλλάζουν κάθε χρόνο. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι κάθε χρόνο θα χρειαζόμασταν κάτι καινούριο για το παιδικό δωμάτιο.

Προνοώντας και διαμορφώνοντας ένα παιδικό δωμάτιο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του παιδιού μας για αρκετά χρόνια κερδίζουμε πρώτα απ’ όλα σε χρήματα, αφού δεν χρειάζεται κάθε χρόνο να αντικαθιστούμε τα έπιπλα.

Επίσης, είναι μεγάλη διευκόλυνση να ορίσουμε από την αρχή την διαρρύθμιση ενός δωματίου και να μην χρειάζεται να την αλλάζουμε συχνά. Γνωρίζουμε τον χώρο που διαθέτουμε και αποφασίζουμε πού μπορεί να τοποθετηθεί το κάθε έπιπλο.

Αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε, όμως, ιδίως κατά τα πρώτα χρόνια, είναι να μην έχουμε φορτωμένο το δωμάτιο, αφού κάτι τέτοιο θα αποτελούσε κίνδυνο ατυχημάτων για το παιδί.

Προσφέρουμε λοιπόν ένα ασφαλές περιβάλλον στο παιδί μας που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες του, όχι μόνο στα πρώτα χρόνια της ζωής του, αλλά και πιο μακροπρόθεσμα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια