ΓΕΛ Παραβόλας :Ακόμη ένα σχολείο στην περιοχή μας με Ευρωπαϊκό πρόσημο

Με ιδιαίτερη χαρά είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι και το ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΡΑΒΟΛΑΣ έλαβε την επίσημη έγκριση για συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ ανταλλαγής μαθητών και εκπαιδευτικών.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συνεργασίας σχολείων και εκπαιδευτικών επισκέψεων με θεματολογία την Κοινωνική Ένταξη (Social inclusion) και με την ονομασία Hold Everyone Together (Κρατήστε όλους μαζί). Το Γενικό Λύκειο Παραβόλας θα συμμετάσχει από την Ελλάδα με σχολεία εταίρους από την Πολωνία, τη Ρουμανία και την Τουρκία, ενώ τον συντονισμό έχει αναλάβει σχολείο από τη Σερβία.

Το Γενικό Λύκειο Παραβόλας συμμετείχε με δυο προτάσεις στην κρίσιμη διαδικασία κατάθεσης αιτήσεων. Διατηρούμε τις ελπίδες  για την έγκριση και του δεύτερού μας προγράμματος η οποία έχει λάβει ακόμη ψηλότερο βαθμό από το εγκριθέν πρόγραμμα στη διαδικασία αξιολόγησης. Βρισκόμαστε στην πρώτη θέση επιλαχόντων σύμφωνα με το δεύτερο συντονιστικό σχολείο της Λετονίας.

Στο θετικό αποτέλεσμα της τελικής έγκρισης συνέβαλλε καθοριστικά η συλλογική και αποφασιστική προσπάθεια του Συλλόγου Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Παραβόλας, ο οποίος με ομαδικό πνεύμα ξεπέρασε τον εαυτό του και τα πιθανά εμπόδια.

Είναι αυτονόητο ότι μέσω της συμμετοχής της εκπαιδευτικής μας κοινότητας σε τέτοιου είδους προγράμματα  οι μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου μας  επωφελούνται ποικιλοτρόπως. Οι σύγχρονες δράσεις που αναμένονται να αναπτυχθούν στα επόμενα δυο σχολικά έτη (2020-2021 και 2021-2022), και εξ αποστάσεως και δια ζώσης, θα προσφέρουν στους μαθητές (και στους εκπαιδευτικούς) ανεπανάληπτες ευκαιρίες για γνωριμία με άλλους πολιτισμούς και χώρες, προοπτικές γόνιμης συνεργασίας με μαθητές και εκπαιδευτικούς από άλλες χώρες και ευκαιρίες για την πολύτιμη γλωσσική ανάπτυξη μέσω χρήσης ψηφιακών εργαλείων, σύγχρονα και ασύγχρονα. Όλες τους απαραίτητες δεξιότητες στη σημερινή πολυπολιτισμική εποχή.

Η συμμετοχή μας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα μας προσφέρει μέσω της χρηματοδότησης του Erasmus+  τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης του υπάρχοντος εξοπλισμού του σχολείου καθώς και της υλοποίησης των αναμενόμενων δράσεων.

Το καθήκον της κάθε σχολικής μονάδας είναι να εφοδιάσει τους μαθητές της όσο το δυνατόν με περισσότερες εμπειρίες, ευκαιρίες για γνώση και να τους προσφέρει δυνατότητες ανάπτυξης των προσωπικοτήτων τους, προετοιμάζοντας  τους στην απαιτητική αυριανή κοινωνία. Προς αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να πιστεύουμε ότι κινούμαστε ως Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕ.Λ Παραβόλας. Αυτό εξάλλου αποδεικνύουν τα αποτελέσματα των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, όπου το 70% των μαθητών της Γ’ Λυκείου κατάφεραν να πετύχουν την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση καταλαμβάνοντας θέσεις σε υψηλόβαθμές Σχολές όπως στη Στρατιωτική Ιατρική, Ψυχολογία, αλλά και σε Αστυνομικές και Λιμενικές Σχολές, Οικονομικά, Φυσικομαθηματικές Σχολές, Παιδαγωγικά, Φιλολογία κλπ. Ουσιαστική σημασία έγκειται στο γεγονός ότι πολλοί πέτυχαν σχολές της πρώτης τους προτίμησης. Τα θερμά μας συγχαρητήρια άλλη μια φορά.

Με εκτίμηση,
Η Διευθύντρια ΓΕ.Λ Παραβόλας
Τίγκα Ούλλα, M.Ed


Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.