Η παλιά γέφυρα στο Βαλτσόρεμα Ευήνου(video)


Η μεταλλική αυτή γέφυρα έχει τοποθετηθεί στην τοποθεσία «Βαλτσόρεμα Ευήνου» μεταξύ Κάτω Χρυσοβίτσας Θέρμου και Αχλαδόκαστρου Ναυπακτίας.
Με την χάραξη του οδικού δικτύου το 1953 από το Θέρμο για Διασελάκι-Πέρκο –Περίστα ή Θέρμο –Αχλαδόκαστρο- Πλάτανος,η γέφυρα μεταφέρθηκε  από τη Λαμία με πρωτοβουλία του στρατηγού Αθανασίου Στράγγου από τον Πέρκο και του υπουργού Ιωάννη Νικολίτσα από το Θέρμο.
Η γέφυρα σταμάτησε να εξυπηρετεί τα διερχόμενα οχήματα το 2000, με την κατασκευή της νέας τσιμεντένιας γέφυρας στην ίδια τοποθεσία. Aποτελεί μνημείο  πολιτιστικής κληρονομιάς  για τους επισκέπτες του Εύηνου.
Πέρα από αυτό, όμως, η περιοχή είναι εξαίρετου φυσικού κάλλους.
Το σημείο αυτό αποτελεί σημείο εκκίνησης διαδρομών Rafting και Kayak, όπως και μιας πεζοπορικής διαδρομής που οδηγεί στο μεσαιωνικό γεφύρι της Αρτοτίβας πιο κάτω και από εκεί στην Κάτω Χρυσοβίτσα.
Εδώ μάλιστα πραγματοποιείται κάθε χρόνο την ημέρα των Φώτων, στις 6 Ιανουαρίου, από ενορίες χωριών της παρευήνιας περιοχής η τελετή αγιασμού των υδάτων και επιπλέον εδώ πραγματοποιούνται μαθήματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Θέρμου σε ποτάμιο περιβάλλον.

Πηγές:Δήμος Θέρμου-Agrinionews.

Δείτε το βίντεο του Ανδρέα Κουτσοθανάση


Share on Google Plus
TO No1 Αγρινιώτικο-Ανεξάρτητο blog.Επικοινωνία:agriniolike@gmail.com
    Agriniolike 1
    Agriniolike.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια τα οποία είναι υβριστικά ή περιέχουν χαρακτηρισμούς δε θα δημοσιεύονται.