ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Τα έργα στην Αιτωλοακαρνανία που ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας


Σημαντικά έργα που θωρακίζουν την Αιτωλοακαρνανία και ενισχύουν τα επίπεδα ασφαλείας των περιουσιών και των κατοικημένων περιοχών, δρομολογούνται έπειτα από αντίστοιχες αποφάσεις που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο, κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020.

Ειδικότερα, εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο ο τρόπος δημοπράτησης του έργου: «Συντήρηση– Αποκατάσταση Υφιστάμενων Αντιπλημμυρικών Έργων και καθαρισμοί ρεμάτων Αιτωλοακαρνανίας, ετών 2020-2022» προϋπολογισμού 9.600.000,00 ευρώ, που είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων 2020. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα ξεκινήσουν σύντομα οι διαγωνιστικές διαδικασίες.

Αντιστοίχως το Σώμα ενέκρινε τις τροποποιήσεις των τεχνικών δελτίων για δύο έργα, αυξάνοντας παράλληλα και τον προϋπολογισμό τους.

Πρόκειται για τις αποκαταστάσεις από την θεομηνία που έπληξαν την Αιτωλοακαρνανία τον Οκτώβριο του 2016, στο πλαίσιο του οποίου θα εκτελεστούν εργασίες ύψους 2,2 εκατ ευρώ, αλλά και το έργο αποκατάστασης ζημιών και βατότητας της 15ης Επαρχιακής Οδού στη θέση Καστονόρεμα.

Σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο έργο η αρχική σύμβαση είχε προϋπολογισμό 247.592,52 ευρώ και αφορούσε την αποκατάσταση ζημιών και βατότητας με την κατασκευή ειδικού έργου αντιστήριξης των πρανών εκατέρωθεν της οδού σε μήκος 350μ, ανακατασκευή του υπάρχοντος οδοστρώματος και έργου διευθέτησης της κοίτης του ρέματος, το οποίο δημιούργησε τα κατολισθητικά φαινόμενα και τις βλάβες.

Ακολούθως η Διεύθυνση Τεχνικών Εργων ΠΕ Αιτωλ/νίας, εισηγήθηκε να εκτελεστούν εργασίες οι οποίες κατέστησαν αναγκαίες και περιλαμβάνουν

Στη χ.θ. 0+210, κατασκευή στραγγιστηριού που θα παραλαμβάνει τα ύδατα του υδροφόρου ορίζοντα και κατασκευή οπλισμένου επιχώματος της οδού, εδραζόμενου σε στρώση συρματοκιβωτίων.

Στην αρχή του έργου, κατασκευή επενδεδυμένης τριγωνικής τάφρου, αποκατάσταση βλαφθέντος οδοστρώματος, με οδοστρωσία και ασφαλτικά και κατασκευή τοίχου αντιστήριξης πρανούς επιχώματος από οπλισμένο σκυρόδεμα. Με τις συμπληρωματικές εργασίες, ο συνολικός προϋοπλογισμός του έργο διαμορφώνεται σε 284.205,75 ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια