ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το νέο Μουσείο Άλατος στο Μεσολόγγι


Σε μια λιτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 29 Αυγούστου στις Αλυκές Τουρλίδας, παρουσιάσθηκε σε περιορισμένο αριθμό εκπροσώπων του Δήμου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το νέο Μουσείο Άλατος της Ι.Π. Μεσολογγίου.

Για την πορεία ίδρυσης και λειτουργίας του Μουσείου, μίλησε ο εμπνευστής και δημιουργός του Νίκος Κορδόσης, ευχαριστώντας όλους όσους συνέδραμαν στην επιτυχία του εγχειρήματος.


Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος μιλώντας για την σπουδαιότητα του νέου μουσειακού χώρου που δημιουργήθηκε στην πόλη, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Το Μουσείο Άλατος της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου που παρουσιάζεται απόψε, ξεκίνησε από την ασίγαστη δημιουργικότητα του Νίκου Κορδόση, με αρωγό το Δήμο μας που υποστηρίζει το εγχείρημα.

Από εκεί και πέρα, η αναζήτηση και εξασφάλιση των σπάνιων εκθεμάτων, η μουσειακή διαμόρφωση, η γενική επιμέλεια του χώρου και κυρίως η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας του, ανήκουν στον εμπνευστή αυτής της ιδέας και τους συνεργάτες του. Θεωρώ πως δεν βρισκόμαστε σε ένα τυπικό ή συνηθισμένο μουσείο. Οι συνθέσεις του έχουν μια ιδιότυπη φωνή που μιλά απ’ ευθείας στην καρδιά  των ντόπιων και είναι βέβαιο πως θα ενθουσιάσει κάθε επισκέπτη με την μοναδικότητά του».

Απευθυνόμενος δε προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριο Φαρμάκη- ο οποίος επίσης απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση -  επεσήμανε την αναγκαιότητα αναπλάσεων κατά μήκος της ακτογραμμής, ώστε να μετατραπεί ο χώρος σε πόλο έλξης τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ο Κώστας  Λύρος ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθύνοντας  θερμά συγχαρητήρια στον Νίκο Κορδόση, την σύζυγό του και τους συνεργάτες της «Διεξόδου».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια