ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Αγρίνιο :Έναρξη της Πράσινης Εβδομάδας 2020 με το χορόδραμα "Αχελώος, ο ποτάμιος θεός"


Με ένα εντυπωσιακό χορόδραμα από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «Παναγία Προυσιώτισσα» με θέμα «Αχελώος, ο ποτάμιος θεός», έγινε η επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων της Green Week 2020, το Σάββατο 3 Οκτωβρίου, στον αύλειο χώρο των Καπναποθηκών Παπαστράτου.

Το χορόδραμα παρουσίασε τη μυθική πάλη του Αχελώου με τον Ηρακλή για τη διεκδίκηση της Δηιάνειρας, τη νίκη του Ηρακλή και την απόκτηση του κέρατος της Αμάλθειας, αλλά και την αιώνια, ζωογόνο παρουσία του Αχελώου στην περιοχή.

Στο χορόδραμα ακούστηκε απόσπασμα από το έργο «Τραχίνιαι» του Σοφοκλή και συμμετείχαν μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.

Τα Εκπαιδευτήρια «Παναγία Προυσιώτισσα» εκπόνησαν επίσης ένα project για τη βιοποικιλότητα του Αχελώου κι ένα για τα πράσινα επαγγέλματα.

Ενημερώνουν δε και για τα δύο projects τους πολίτες στο κιόσκι των Εκπαιδευτηρίων στην κεντρική πλατεία Αγρινίου για μια εβδομάδα καθημερινά.


Η εθελοντική ομάδα ΕΠΠΙ-Δρούμε έχει προγραμματίσει ξενάγηση και περιήγηση στην Κοιλάδα και τις εκβολές του Αχελώου.

Στην τελετή έναρξης, χαιρετισμούς απηύθυναν η κα Μπαλαούρα Φρόσω, μία από τις ιδιοκτήτριες των Εκπαιδευτηρίων, η κα Νία Χαρίτου, Πρόεδρος της ΕΠΠΙ-Δρούμε, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, κ. Λάμπρος Δημητρογιάννης, η Αντιδήμαρχος Αγρινίου, κα Μαρία Παπαγεωργίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αιτ/νίας, κ. Πάνος Τσιχριτζής, ο Γενικός Διευθυντής ΔΕΥΑΑ, κ. Χριστόφορος Κωστάκης, ο Πρόεδρος στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων, Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γιώργος Τσιάμης.

Μίλησαν επίσης οι εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου –Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, κ. Δημήτρης Διδασκάλου, Βιολόγος και η κα Γεωργία Καρτέρη, Κοινωνιολόγος, υπεύθυνη προγραμμάτων Σ.Ε.Π.

Χορηγοί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο Δήμος Αγρινίου και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «Ένωση Αγρινίου» .













Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια