ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού ζητάει ο Δήμαρχος Αγρινίου

 Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη ζητά την  επαναξιολόγηση  και  άρση  της  απαγόρευσης του κυνηγιού. 

Αναλυτικά  η επιστολή.


Προς:
κ. Κωστή Χατζηδάκη,
Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Κύριε Υπουργέ,
Ο 1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Αγρινίου σε σχετική επιστολή την οποία   μου διαβίβασε, διαμαρτύρεται έντονα και ζητά την επαναξιολόγηση του θέματος  και  άρση  της  απαγόρευσης του κυνηγιού.
Όπως αναφέρει το Δ.Σ. του Συλλόγου σχετικά με την απαγόρευση του κυνηγιού σε όλη την Επικράτεια, τόσο οι κυνηγοί του Αγρινίου όσο και σύσσωμος ο κυνηγετικός κόσμος της περιφέρειας μας, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στις δυσκολίες που περνά η χώρα και η κοινωνία λόγω της πανδημίας, αισθάνεται την υποχρέωση να διαμαρτυρηθεί έντονα γι αυτήν την απόφαση.
Από την πλευρά μου θα αναφέρω ότι,  με βάση το ισχύον θεσμικό πλαίσιο (Ν.Δ. 86/89, άρθρο 251παρ.1), η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα καθ’ όλη την Επικράτεια και ως εκ τούτου θα έπρεπε να συμπεριληφθεί στην κατηγορία εκείνη της ατομικής άθλησης σε εξωτερικούς χώρους, τηρουμένων όλων των νόμιμων μέτρων και διαδικασιών (μάσκες, sms, αριθμός επιβαινόντων σε Ι.Χ αυτοκίνητο), πιστοποιώντας δε την ταυτοπροσωπία και την δραστηριότητα με την επίδειξη της ατομικής άδειας θήρας την οποία υποχρεούται ο κάθε κυνηγός να φέρει μαζί του.
Ανατρέχοντας, επίσης, στο παρελθόν θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η πολιτική ηγεσία έχει δηλώσει σχετικά με το κυνήγι εν μέσω γενικευμένης καραντίνας ότι δεν αποτελεί στοιχείο συγχρωτισμού, αφού θεωρείται ατομική αθλητική δραστηριότητα και διεξάγεται, όπως γνωρίζουμε όλοι, στην ύπαιθρο.
Κύριε Υπουργέ,
Στηρίζω τις απόψεις των κυνηγών και θεωρώ ότι θα έπρεπε τόσο η πολιτική ηγεσία όσο και το αρμόδιο Υπουργείο να επαναξιολογήσει το θέμα και να άρει αυτή την άδικη απαγόρευση για το σύνολο του κυνηγετικού κόσμου που αριθμεί πάνω από 200.000 πολίτες – κυνηγούς

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια