ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Διοικητής Νοσοκομείου Αιτ/νιας :Αυστηρή τήρηση των μέτρων και αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων στα νοσοκομεία

Ανακοίνωση  

Αγαπητοί Συμπολίτες,

Τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα για τον COVID-19, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις δυσοίωνες προβλέψεις όλων των  επιστημόνων του πλανήτη.

Ο Κορονοϊός όχι μόνο άντεξε στην κλιματολογική αλλαγή του καλοκαιριού, αλλά επανήλθε με περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα από ότι στην πρώτη εμφάνιση του.

Τα  περιοριστικά μέτρα(LOCKDOWN) που εφαρμόστηκαν κατά την πρώτη φάση της πανδημίας  απέδωσαν λόγω πιστής εφαρμογής και  αποδοχής  των πολιτών ,  με αποτέλεσμα να έχουμε πολύ περιορισμένη διασπορά που αντιμετωπίστηκε επιτυχώς από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας, χάρις στην ευσυνειδησία και την αυταπάρνηση των εργαζομένων σε αυτό, και παρά τις οποιεσδήποτε ελλείψεις.

Δυστυχώς, ότι κατορθώσαμε με υπομονή στην πρώτη φάση της πανδημίας εφαρμόζοντας πιστά τις αποφάσεις  της πολιτείας , δεν το διατηρήσαμε   και τώρα στην δεύτερη φάση της πανδημίας που βιώνουμε.

Όλοι γνωρίζουμε πλέον, μέσα από τις εικόνες που μεταδίδονται καθημερινά από τα ΜΜΕ, την ανευθυνότητα και την χαλαρότητα  με την οποία αντιμετώπισαν κάποιοι πολίτες και επαγγελματίες ,τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων και  τα περιοριστικά μέτρα της πολιτείας, με αποτέλεσμα την εκθετική αύξηση της διασποράς του COVID-19 που  οδήγησε στην απόφαση της πολιτείας για το 2ο γενικό σε επίπεδο χώρας  LOCKDOWN. 

Μέσα από αυτή την ζοφερή πραγματικότητα αναδείχτηκαν δυο αδιαμφισβήτητες αλήθειες. 

Η πρώτη είναι, ότι πλέον όλοι βρισκόμαστε  προ των ευθυνών μας για την ατομική μας προστασία αφενός, και αφετέρου για την προστασία των συνανθρώπων μας.

Αυτό θα επιτευχτεί μόνο αν όλοι συναισθανθούμε την κρισιμότητα της πραγματικότητας, και εφαρμόσουμε πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες των επιστημόνων για τα μέσα ατομικής προστασίας, αλλά και την αποφυγή του  συγχρωτισμού , πέρα από  το LOCK-DOWN.( Μαζικές Συναντήσεις και συναθροίσεις  σε πλατείες η άλλα σημεία κ.λ.π.)

Η δεύτερη μεγάλη αλήθεια που αναδείχτηκε, ήταν η  ανάληψη εξ΄ ολοκλήρου από Δημόσιο Σύστημα Υγείας, της ευθύνης για την προστασία της Δημόσιας Υγείας από την πανδημία του COVID-19. 

Τα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας ανταποκρίθηκαν με επιτυχία εν μέσω των όποιων προβλημάτων υποστελέχωσης σε ανθρώπινο δυναμικό και ελλείψεων σε Ιατρικοτεχνολιγικό εξοπλισμό και κλίνες ΜΕΘ ,  χάρις στην προσπάθεια των εργαζομένων σε αυτό  (ΙΑΤΡΩΝ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ-ΔΙΟΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ) όπως προαναφέρθηκε. 

Ειδικά στο επίπεδο του νομού μας, και οι δυο Νοσηλευτικές μονάδες του Γ.Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ(ΝΟΣΟΚΟΚΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ & ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ) ανταποκρίθηκαν πλήρως και με επιτυχία στο καθήκον τους.

Η αντιμετώπιση των ελαχίστων έως μηδενικών στο σύνολο του προσωπικού  ενδονοσοκομειακών κρουσμάτων με μηδενική διασπορά ,αποδεικνύει τον βαθμό ετοιμότητας του Νοσοκομείου  και της υπευθυνότητας των εργαζομένων .

Τώρα με τα καινούργια επιδημιολογικά δεδομένα, καλούμαστε πάλι  να επιτελέσουμε το καθήκον μας και να προστατεύσουμε  την  υγεία των πολιτών σε ποιο δύσκολες και επιβεβαρυμμένες συνθήκες, και με την υποχρέωση να νοσηλεύουμε και ύποπτα και επιβεβαιωμένα κρούσματα .

Και τώρα διαβεβαιώνουμε τους πολίτες ότι θα πράξουμε  το καθήκον μας  με όλες μας τις δυνάμεις, και με την ελπίδα ότι στο τέλος θα επικρατήσει το κοινωνικό καλό εις βάρος των επιπτώσεων του Κορονοϊού.

Εδικά τώρα θα δώσουμε την μάχη, ενισχυμένοι σε Ιατρικό προσωπικό με τον Διορισμό  τεσσάρων (4) Ιατρών για τα ΤΕΠ ενός (1)Ιατρού για την ΜΕΘ και ενός (1) Παθολόγου .

Αυτοί μόνο  βεβαία οι διορισμοί, δεν λύνουν το πρόβλημα της υποστελέχωσης σε Ιατρικό προσωπικό ειδικά στην Παθολογική κλινική που φέρει και  το κύριο βάρος της νοσηλείας των ασθενών με COVID-19, αλλά ευελπιστούμε στην οποιαδήποτε  επιτακτική και αναγκαία  περαιτέρω βοήθεια της πολιτείας,  μέσω νέων Διορισμών σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό που είναι απαραίτητοι διαχρονικά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

 Απευθυνόμενος  προς τους πολίτες, θα υπενθυμίσω όσα και οι ίδιοι γνωρίζουν και έχουν  διατυπωθεί και σε παλαιοτέρα δελτία τύπου  όσον αφορά την εφαρμογή των ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  και των ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ.

Εδικά τονίζω την προστασία των χώρων των Νοσοκομείων από άσκοπες επισκέψεις πολιτών, και την αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουμε πάρει  σε όσους εξαναγκάζονται να επισκεφτούν το Νοσοκομείο. 

Ειδικά:

ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ  ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ .

ΑΥΣΤΗΡΗ ΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ(ΜΑΣΚΕΣ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΧΕΡΙΩΝ κ.λ.π.)

ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΓΧΡΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ , ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ (ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΔΥΟ ΑΣΘΕΝΩΝ)

ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ ΑΣΘΕΝΟΥΣ ή ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΤΑΝ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΚΡΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Μόνο αν ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ το Δημόσιο Σύστημα Υγείας (Δημόσια Νοσοκομεία) θα βγούμε νικητές όλοι μας. Πολίτες και Εργαζόμενοι σε αυτό.

Με την ελπίδα και την Πίστη ότι στο τέλος  θα επικρατήσει το καλό προς όφελος της κοινωνίας, θέλω να συγχαρώ για άλλη μια φορά όλους τους εργαζόμενους του Γ.Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ (ΙΑΤΡΙΚΟ-ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ) για την προσπάθεια που καταβάλλουν  συνεχώς εκτελώντας το καθήκον τους  εν μέσω δύσκολων συνθηκών ακόμα διακινδυνεύοντας και την δική τους Υγεία. 


      

    Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ Γ.Ν. ΑΙΤ/ΝΙΑΣ


ΑΝΔΡΕΑΣ Στ. ΤΣΩΛΗΣ 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια