ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Γ.Καραμητσόπουλος :Αναγκαία η ανάπλαση του πεζόδρομου Ν. Μανδηλαρά

H πρόταση της Δημοτικής Παράταξης "Συμμαχία Πολιτών" για την επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου.

 Προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Κοινοποίηση: Δήμαρχος Αγρινίου, Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου

Αναγκαία η ανάπλαση του πεζόδρομου Ν. Μανδηλαρά

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στα προβλήματα των πεζόδρομων της πόλης μας που απαιτούν άμεσα παρεμβάσεις από τον Δήμο Αγρινίου.

Μια τέτοια περίπτωση που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης είναι και ο Πεζόδρομος Ν. Μανδηλαρά όπου βρίσκεται και η Δ.Ο.Υ. Αγρινίου.

Θεωρούμε καθήκον μας να μεταφέρουμε την αγανάκτηση των συμπολιτών μας για την πολύ άσχημη κατάσταση του πεζόδρομου που είναι από τους παλαιότερους της πόλης.

Πράγματι λόγω του ακατάλληλου και σε πολλά σημεία σπασμένου πλακόστρωτου όταν βρέχει ο πεζόδρομος μετατρέπεται σε λίμνη και χρειάζεται κυριολεκτικά βάρκα για να περάσεις.

Ο φωτισμός είναι ελλιπέστατος και συχνά εκτός λειτουργίας δίνοντας μια εικόνα εγκατάλειψης.

Τα αυτοκίνητα μπαινοβγαίνουν διαρκώς έχοντας μετατρέψει τον πεζόδρομο σε ένα απέραντο πάρκινγκ (δεν αναφερόμαστε βεβαίως σε όσους νομίμως εισέρχονται είτε επειδή παρκάρουν στο υπόγειο πάρκινγκ, είτε για άλλους λόγους).

Ενώ και τα φυτά έχουν γιγαντωθεί και επεκταθεί πάνω στον πεζόδρομο και χρειάζονται κλάδεμα.

Επίσης να επισημάνουμε την κακή κατάσταση του παλαιού κτηρίου, που βρίσκεται στην είσοδο του πεζόδρομου στη συμβολή με την οδό Παναγοπούλου, που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε απολύτως αναγκαίο και προτείνουμε την ανάπλαση – εξωραϊσμό του Πεζόδρομου Ν. Μανδηλαρά, η οποία θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του κέντρου της πόλης μας συμπληρώνοντας αρμονικά το δίκτυο των πεζόδρομων που έχουν ήδη οριοθετηθεί και αναμένεται η κατασκευή τους. 

Είναι μια παρέμβαση απαραίτητη που θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, τόσο όσων κατοικούν ή δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχή όσο και  αυτών που διέρχονται συχνά από εκεί.

 

Για τη «Συμμαχία Πολιτών»

Γιώργος Δ. Καραμητσόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια