ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Κορωνοϊός: Όλες οι τελευταίες εξελίξεις σε Αμφιλοχία και Λευκάδα στον «ΑΕΡΑ FM 99,5» (ηχητικά)


 Έκκληση στους πολίτες για πιστή τήρηση των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του κορωνοϊού, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Γιώργος Κατσούλας, μέσω του ΑΕΡΑ FM 99,5 και την εκπομπή του Νότη Ρεντίφη.

Ο κ. Κατσούλας, έκανε μεταξύ άλλων αναφορά στη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται για τους πολίτες του Δήμου Αμφιλοχίας, καθώς από σήμερα, τα ξημερώματα, ο Δήμος Αμφιλοχίας συμπεριλαμβάνεται στις «κόκκινες» περιοχές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, μετά την μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, τα τελευταία 24ωρα.

Όπως διευκρίνισε, κατόπιν των αυξημένων κρουσμάτων COVID-19 που καταγράφηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή και λαμβάνοντας υπόψη τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του ιού, με απόφαση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, ο Δήμος Αμφιλοχίας τέθηκε στο Επίπεδο Β’ του χάρτη υγειονομικής ασφάλειας (Αυξημένος Κίνδυνος), από σήμερα Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021 στις 06:00πμ έως τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021 στις 06:00πμ.

Όσον αφορά στους ασθενείς από την περιοχή των Σαρδινίων, τέσσερις νοσηλεύονται στην κλινική covid του νοσοκομείου Αγρινίου και ένας διασωληνωμένος στη Μ.Ε.Θ.

Αναλυτικά τα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, στο Δήμο Αμφιλοχίας είναι τα εξής:

-Απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί

-Ανοικτά παραμένουν τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά και Νηπιαγωγεία)

-Όσον αφορά στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ανοικτά παραμένουν τα Γυμνάσια Μαλεσιάδας και Εμπεσού, ενώ κλειστά θα είναι όλα τα υπόλοιπα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Γυμνάσια Αμφιλοχίας και Λουτρού, Γενικά Λύκεια Αμφιλοχίας και Εμπεσού, ΕΠΑΛ Αμφιλοχίας) έως και τις 7 Μαρτίου 2021

-Στις εκκλησίες επιτρέπονται μόνο έως εννέα άτομα κατά την τέλεση λειτουργιών

-Τα καταστήματα λειτουργούν με την μέθοδο της παράδοσης click away

-Σε καταστήματα ένδυσης και υπόδησης όπως και στα κομμωτήρια, τα καταστήματα περιποίησης και τα βιβλιοπωλεία, η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται μέσω προκαθορισμένου ραντεβού.


Οι υπηρεσίες του Δήμου Αμφιλοχίας θα λειτουργούν κατόπιν ραντεβού μόνο σε περίπτωση έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.

Για τις λοιπές περιπτώσεις, οι δημότες θα μπορούν να εξυπηρετούνται και να λαμβάνουν τα αιτούμενα έγγραφά τους με τους παρακάτω τρόπους:

Από το μενού e Υπηρεσίες στην ιστοσελίδα dimosamfilochias.gr

Μέσω του email dimamfil@otenet.gr

Χρησιμοποιώντας τους τηλεφωνικούς αριθμούς που βρίσκονται αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Δήμου στο μενού «Επικοινωνία».

Ο Δήμος Αμφιλοχίας θα ενημερώνει με Δελτία Τύπου για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρξει επί του θέματος.

Ακούστε τα όσα δήλωσε ο κ. Κατσούλας στον ΑΕΡΑ FM 99,5:

 

 Για το ίδιο θέμα στον ΑΕΡΑ FM 99,5 μίλησε ο κ. Νίκος Πεντεσπίτης, επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στη Λευκάδα, στο χώρο της εστίασης, μιας και από σήμερα και το νησί του Ιονίου μπήκε στο «κόκκινο» (εκτός από το Μεγανήσι). 

Στη Λευκάδα επικρατεί προβληματισμός από την αύξηση των κρουσμάτων, ενώ προβληματισμός υπάρχει και για το φετινό καλοκαίρι στο νησί και ιδιαίτερα στον κάδο της εστίασης και της αναψυχής. Ακούστε τα όσα είπε ο κ. Πεντεσπίτης στον ΑΕΡΑ FM 99,5:


ΠΗΓΉ:aerasnews.gr 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια