ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ad Code

Δημοσίευμα για το νερό της Παραβόλας ,καμιά ανησυχία λέει η ΔΕΥΑ Αγρινίου


Αποκαλυπτικά στοιχεία για πολύ υψηλά επίπεδα νιτρικών στο νερό της βρύσης

Του Αλέξανδρου Κόντη για την RelaNews

Μια σιωπηρή αλλά τεράστια απειλή για τη δημόσια υγεία στη χώρα μας κρύβουν οι υψηλές ποσότητες των νιτρικών που περιέχονται στο πόσιμο νερό.

Η ρύπανση από τα νιτρικά προέρχεται από την υπερβολική χρήση λιπασμάτων και διεθνώς αναφέρεται ως ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα επιβάρυνσης των υδάτων, με πραγματικό κίνδυνο για τον ανθρώπινο οργανισμό, ειδικά για εγκύους, βρέφη και μικρά παιδιά.

Μετά το παραπάνω δημοσίευμα της realnews που κάνει λόγο για υψηλά επίπεδα νιτρικών στοιχείων στο πόσιμο νερό σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μεταξύ αυτών και της Παραβόλας του Δήμου Αγρινίου ,το kainourgiopress επικοινώνησε για το θέμα με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Αγρινίου κ.Κωνσταντίνο Κιτσοπάνο.

Όπως ανέφερε ο κ.Κιτσοπάνος (φωτο)δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς το νιτρικό που μετρήθηκε είναι 12mg/L νερού, μέγεθος που είναι πολύ χαμηλότερο από το κατώτατο όριο, και σχεδόν 5 φορές μικρότερο από το Ευρωπαϊκό όριο των 50mg/L.

Μάλιστα όπως διευκρινίζει η ΔΕΥΑ Αγρινίου διενεργεί εντατικούς ελέγχους σε όλες της περιοχές του Δήμου Αγρινίου και σε αρκετές περιπτώσεις πιο συχνά από ότι προβλέπει η νομοθεσία ,ενώ τα δείγματα αναλύονται εκτός από το εργαστήριο της ΔΕΥΑ και σε ανεξάρτητο συνεργαζόμενο εργαστήριο.

Νότης Ρεντίφης 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια