ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

10/recent/ticker-posts

Ποιοι παράγοντες καθιστούν ένα φροντιστήριο ιδανικό;

 Ένα βασικό πρόβλημα που συναντάται σε αρκετά Φροντιστήρια είναι πως αδυνατούν να προσεγγίσουν τον κάθε μαθητή ξεχωριστά, με βάση τις ανάγκες του και παραμένουν απρόσωπα. Πολλοί μαθητές συχνά δεν καλύπτουν τα “κενά” τους και “κρύβονται” στην τάξη αδυνατώντας να ζητήσουν από κάποιον βοήθεια, είτε λόγω έλλειψης αυτοπεποίθησης είτε γιατί “φοβάται” την αντίδραση των καθηγητών του. Ο κάθε μαθητής είναι ξεχωριστός και εάν το Φροντιστήριο καταφέρνει να τον βοηθήσει να αναδείξει τα δυνατά του σημεία, τότε είναι μια ιδανική επιλογή για το παιδί σας. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με τεστ προσωπικότητας και προσανατολισμού, είτε με διαγνωστικά τεστ, είτε με μικρότερα τμήματα, προκειμένου να αντιληφθούν τις ανάγκες του και το επίπεδο του. 

Επίσης, υπάρχουν φροντιστήρια που παρέχουν έναν προσωπικό καθηγητή για κάποιους από τους μαθητές, γεγονός που σίγουρα τα κάνει να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα φροντιστήρια. Ο καθηγητής βοηθάει προσωπικά τον μαθητή να ξεπεράσει τόσο τις μαθησιακές όσο και τις ψυχολογικές δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή. Επιπλέον, Η ψυχολογική υποστήριξη στις Πανελλήνιες είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι και έτσι το “Εν τάξη”, φροντιστήριο στο Περιστέρι, έχει διαμορφώσει τις κατάλληλες συνθήκες για να είναι ένα φιλόξενο και φιλομαθές περιβάλλον. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://www.en-taksi.gr/


 Η πίεση που θα δεχτεί το παιδί σου τόσο τον όγκο της ύλης όσο και από το γεγονός ότι θέλει να σε ευχαριστήσει επιτυγχάνοντας, είναι πολύ μεγάλη. Είναι αρκετές οι περιπτώσεις παιδιών που πιέζονται πολύ ψυχολογικά γι’ αυτό ένα Φροντιστήριο που προσθέτει μια επιπλέον πίεση θα πρέπει να είναι σε θέση να διαχειριστεί κάτι τέτοιο με τον σωστό τρόπο.


Συνεχίζοντας, τα διαγωνίσματα βοηθούν τον μαθητή στην αυτοβελτίωση και την πρόοδο του αλλά και τον γονιό στο να έχει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την πορεία του παιδιού. Ο μαθητής αντιλαμβάνεται σε τι επίπεδο βρίσκεται. Εξάλλου, ο ίδιος γνωρίζει καλύτερα από όλους πόση προσπάθεια κατέβαλε για την εξέταση. Παράλληλα, ο γονιός μαθαίνει σε τι επίπεδο βρίσκεται το παιδί και πώς να διαχειριστεί την κατάσταση. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα σημαντικό το Φροντιστήριο να παρέχει εξετάσεις προσομοίωσης δηλαδή ακριβώς στο ύφος και με τη δομή των Πανελληνίων. Εάν ο μαθητής έχει μια καλύτερη αίσθηση για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει, θα έχει και λιγότερο άγχος.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις τόσο εσύ όσο και το παιδί σου σε τι κατάσταση βρίσκεται σε σχέση με το στόχο του. Το Φροντιστήριο οφείλει να ενημερώνει συχνά τόσο εσένα, όσο και το παιδί για την πορεία του έχοντας για παράδειγμα μια καρτέλα όπου σημειώνουν αναλυτικές πληροφορίες με βαθμολογίες ή παρατηρήσεις για την πορεία του και σε συμβουλεύουν για το πώς να διαχειριστείς την κατάσταση στο σπίτι.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια